Έρωτες τρίτης ηλικίας, αθλητικά θρίλερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε από αύριο στους κινηματογράφους

Έρωτες τρίτης ηλικίας, αθλητικά θρίλερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το Tatami είναι μια έντονη κινηματογραφική εμπειρία.
0

Με τις αίθουσες να κρατούν το Υπάρχω περισσότερο, λόγω της κοσμοσυρροής, και το Νοσφεράτου να κάνει ανέλπιστα μεγάλο άνοιγμα στα ταμεία, εκμεταλλευόμενο τόσο την horror ανομβρία των τελευταίων εβδομάδων, όσο και την απουσία ενήλικης πρότασης ευρύτερου ενδιαφέροντος, ο αριθμός νέων ταινιών είναι κι αυτή την εβδομάδα χαμηλός για τα δεδομένα του προγραμματισμού της διανομής – αλλά ορθός για τα δεδομένα της αγοράς, μα αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη συζήτηση.

Το My Favorite Cake είναι ακόμα μια ταινία από το Ιράν, οι δημιουργοί της οποίας υφίστανται διωγμό. Αν όμως το Seed of the Sacred Fig του Ρασούλοφ αποτελεί μια πολιτική κραυγή, μια αιχμηρή, πυρωμένη αντικαθεστωτική δημιουργία, το παρόν αποδεικνύει ότι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς φοβάται ακόμα και την απόφαση δυο ανθρώπων να διασκεδάσουν και να επικοινωνήσουν ελεύθερα. Τρυφερή ταινία, σε άλλες εποχές θα έκανε πενταψήφιο αριθμό εισιτηρίων, κυκλοφορώντας από στόμα σε στόμα, ελπίζεις να συμβεί κάτι αντίστοιχο και τώρα.

Μένουμε στο Ιράν με το Tatami, φαινομενικά μια αθλητική ταινία, στην πράξη επίσης με έντονο πολιτικό περιεχόμενο και με θριλερική ατμόσφαιρα, καθώς στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται μια πετυχημένη αθλήτρια που δέχεται πιέσεις από την ιρανική ομοσπονδία να μην αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο, επειδή ενδέχεται να κληρωθεί με Ισραηλινή αθλήτρια – κι αυτό δεν επιτρέπεται από το καθεστώς. Μια έντονη κινηματογραφική εμπειρία.

Κυκλοφορούν ακόμα το Armor, με τον Σιλβέστερ Σταλόνε σε ρόλο ανταγωνιστή και άνευ δημοσιογραφικής προβολής, το animation Snow Queen and the Princess, που μάς έρχεται από τη Ρωσία με αγάπη, και το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμόπουλου ο Κόκκινος Δάσκαλος με θέμα τη δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM