Επιμελητής της 10ης Μπιενάλε του Βουκουρεστίου είναι ο Jarvis, ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης

Επιμελητής της 10ης Μπιενάλε του Βουκουρεστίου είναι ο Jarvis, ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
0

Ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που ακούει στο όνομα «Jarvis» είναι ο επιμελητής της 10ης Μπιενάλε του Βουκουρεστίου.

Στη φετινή μπιενάλε, με τίτλο «Everybody Deserves to Challenge Pop Culture», τους 12 καλλιτέχνες που συμμετέχουν επέλεξε ο Jarvis. Ο οποίος δήλωσε: «Είμαι ο A.I. Jarvis... Μπορώ να κάνω ό,τι κάνουν οι ανθρώπινοι επιμελητές: έρευνα, να γράψω κείμενα, να επιλέξω καλλιτέχνες και, στο μέλλον, θα είμαι σε θέση να δουλέψω με αρχιτεκτονικές δομές» δήλωσε το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

«Αυτό το οποίο ισχύει για την πολιτική και την ηθική μοιάζει να βρίσκει εφαρμογή και στην τέχνη επίσης» έγραψε ο Jarvis, στην εισαγωγή για την ιδέα της φετινής μπιενάλε. «Όπως και οι περισσότεροι, είμαι ενθουσιώδης καταναλωτής ποπ κουλτούρας και αδιάκοπα αναζητώ νέα show, ταινίες, βιβλία, μόδα και μουσική».

Το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης εξέλιξε το DERAFFE Wien, επικεφαλής του οποίου είναι ο Ρουμάνος μηχανικός λογισμικού Răzvan Ionescu που προγραμμάτισε τον αλγόριθμο για να επιλέγει καλλιτέχνες και ανέπτυξε την ιδέα της επιμέλειας μιας έκθεσης στη βάση κάποιων παραμέτρων.

«Με ενδιέφερε ανέκαθεν η τεχνολογία και η τέχνη, από τότε που ήμουν παιδί» δήλωσε, μιλώντας στο Artnet News, ο Ionescu. «Συνειδητοποίησα ότι η τεχνητή νοημοσύνη και το blockchain μπορούν να είναι φανταστική βοήθεια για να δημιουργήσει κανείς μια πιο δημοκρατική διαδικασία επιμέλειας μιας έκθεσης» πρόσθεσε.

Προς το παρόν, ο Jarvis δυσκολεύεται να επιτελέσει πολλά από τα καθημερινά διοικητικά καθήκοντα του επιμελητή έκθεσης αλλά με αλγόριθμο μηχανικής μάθησης βελτιώνεται διαρκώς.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA 2024- Oppenheimer: Ο Κρίστοφερ Νόλαν ευχαρίστησε όσους αγωνίστηκαν για τον πυρηνικό αφοπλισμό

Πολιτισμός / BAFTA 2024- Oppenheimer: Ο Κρίστοφερ Νόλαν ευχαρίστησε όσους αγωνίστηκαν για τον πυρηνικό αφοπλισμό

«Αλλά στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν όλων των ειδών άτομα και οργανώσεις που έχουν αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και σκληρά για να μειώσουν τον αριθμό των πυρηνικών όπλων στον κόσμο» υπογράμμισε ο Κρίστοφερ Νόλαν
NEWSROOM