Ένα καλοκαίρι γεμάτο συναυλίες, χορό και θέατρο στην Αθήνα

Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα Facebook Twitter
Η Μουσική Τεχνόπολη μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μεγάλους καλλιτέχνες.
0

Ο πολιτισμός που τόσο μας έλειψε ξαναμπαίνει στη ζωή μας κι αυτό ίσως είναι ό,τι πιο σημαντικό συμβαίνει αυτήν τη χρονική περίοδο. Ο Δήμος της Αθήνας ανάβει τα φώτα, σηκώνει αυλαία και προσφέρει ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, συναυλίες, χορό και θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά.

Τέσσερις εμβληματικοί χώροι της πόλης, η Τεχνόπολη, τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και ο κινηματογράφος ΑΒ ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του «Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα», ενός σχεδίου που μετουσιώνει το όραμα μιας πόλης, όπου ο πολιτισμός αποτελεί δομικό στοιχείο. 

Η αρχή γίνεται αυτό το καλοκαίρι, με τον δήμο Αθηναίων να στηρίζει έμπρακτα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον κλάδο του πολιτισμού, καλλιτέχνες και εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας. Άλλωστε, πώς μπορεί να υπάρξει πολιτισμός, χωρίς τους ανθρώπους του; Σε αυτούς απευθύνθηκε η ανοιχτή πρόσκληση, ώστε η Επιτροπή Εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων να επιλέξει εκατό από τις συμμετοχές που κατατέθηκαν, που θα συνθέσουν το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι.

Nightstalker Facebook Twitter
Nightstalker. Φωτ.: Deko

Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δωρεάν τέσσερις σημαντικούς χώρους σε καλλιτέχνες, ομάδες και εταιρείες για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ ταυτόχρονα παρέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την πραγματοποίησή τους. 

Το πρόγραμμα που επιμελήθηκαν ο ΟΠΑΝΔΑ και η Τεχνόπολη παρουσιάζει περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τα πάντα: συναυλίες, φεστιβάλ, θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις και χορευτικές περφόρμανς και, φυσικά, τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες, που επιτέλους θα απολαύσουμε επί σκηνής μετά από πολύ καιρό! 

Νοches de Lunares Facebook Twitter
Νοches de Lunares

Η Μουσική Τεχνόπολη μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Καίτη Γαρμπή, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Δημήτρης Μυστακίδης, άλλα και οι Nightstalker, ο Wim Mertens, οι MEΛΙSSES, ο Εισβολέας καθώς και σημαντικά φεστιβάλ που αντιπροσωπεύουν την πιο σύγχρονη πλευρά της εγχώριας και διεθνούς σκηνής – το Off the Ηook και το Plisskën 2021 είναι κάποια από αυτά. Μια μοναδική μουσική εμπειρία με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει από ρεμπέτικο μέχρι electro και θα μεταδοθεί σε live streaming για όσους δεν μπορούν να την απολαύσουν κάτω από τις τρεις εμβληματικές κόκκινες καμινάδες.

Στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού, σε έναν ζωτικό χώρο πολιτισμού, στην Γκράβα, τα θέατρα του ΟΠΑΝΔΑ (Θέατρο Κολωνού και Γκράβας) θα υποδέχονται από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλους, δίνοντας ζωή στις γειτονιές, όπου χτυπάει η καρδιά της Αθήνας. Κλασικές συνθέσεις από τις ορχήστρες του δήμου Αθηναίων, τζαζ crossovers, περιπλανήσεις στα μονοπάτια της παράδοσης, ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο με ονόματα όπως η Ρίτα Άντωνοπούλου, οι Rebetien, ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Πέννυ Μπαλτατζή, η Αγγελική Τουμπανάκη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιώργης Χριστοδούλου θα ηχήσουν στις δύο σκηνές, ενώ σημαντικοί σκηνοθέτες και ομάδες θα παρουσιάζουν παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. 

Off the Hook festival Facebook Twitter
Off the Hook festival

Επίσης, το ιστορικό θερινό σινεμά των Άνω Πατησίων, ο Κινηματογράφος ΑΒ, ανοίγει ξανά τις πόρτες του ανανεωμένος, από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για να υποδεχτεί χορευτικά δρώμενα με θεματολογία που αφορά τον σύγχρονο άνθρωπο, περφόρμανς σύγχρονου χορού, που αφηγούνται αληθινές ιστορίες, τάνγκο, μουσικές παραστάσεις αλλά και παραστάσεις κουκλοθεάτρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

Το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στη Αθήνα συνδιαμορφώνεται από τον δήμο Αθηναίων και τους ανθρώπους του πολιτισμού, ώστε να αναδείξει τις δικές τους ιδέες. Και μαζί αναδεικνύει τη σημαντικότητα των ανθρώπων αυτών, ώστε η δική μας καθημερινότητα να γίνει καλύτερη.


cultureisathens.gropanda.gr / athens-technopolis.gr

The Callas Facebook Twitter
The Callas
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA 2024- Oppenheimer: Ο Κρίστοφερ Νόλαν ευχαρίστησε όσους αγωνίστηκαν για τον πυρηνικό αφοπλισμό

Πολιτισμός / BAFTA 2024- Oppenheimer: Ο Κρίστοφερ Νόλαν ευχαρίστησε όσους αγωνίστηκαν για τον πυρηνικό αφοπλισμό

«Αλλά στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν όλων των ειδών άτομα και οργανώσεις που έχουν αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και σκληρά για να μειώσουν τον αριθμό των πυρηνικών όπλων στον κόσμο» υπογράμμισε ο Κρίστοφερ Νόλαν
NEWSROOM