Έλτον Τζον: «Βρήκα την απόλυτη ευτυχία στον σύζυγό μου και τα παιδιά μας» 

Έλτον Τζον: «Βρήκα την απόλυτη ευτυχία στον σύζυγό μου και τα παιδιά μας»  Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Ο Έλτον Τζον κάνει μια αναδρομή στη λαμπρή καριέρα του.  

Ο Έλτον Τζον εξέπληξε το κοινό με μια εμφάνιση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας Elton John: Never Too Late.  Ο τραγουδοποιός συνοδευόταν στην εκδήλωση από τον σύζυγό του David Furnish, ο οποίος συν-σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ μαζί με τον R.J. Cutler. Ενώ βρισκόταν στη σκηνή, ο Έλτον Τζον τραγούδησε το Tiny Dancer και στη συνέχεια μίλησε για την «εκπληκτική ζωή του». 

«Υπήρχε πάντα μουσική μέσα από τις καλές και τις κακές στιγμές. Πάντα βασιζόμουν στη μουσική για να με τραβήξει. Ακόμα και όταν βρισκόμουν στις πιο σκοτεινές μου στιγμές, εξακολουθούσα να παίζω μουσική, εξακολουθούσα να ηχογραφώ μουσική, οπότε πρέπει να ευχαριστήσω τη μουσική που ήταν η πιο απίστευτη έμπνευση για μένα σε όλη μου τη ζωή», ανέφερε.

Συνέχισε, λέγοντας: «Όταν έγινα για πρώτη φορά επιτυχημένος εκείνα τα πρώτα πέντε χρόνια, ήταν υπέροχο. Ήταν το μόνο που ήθελα. Ήθελα ο κόσμος να αγαπάει τα τραγούδια, να αγοράζει τους δίσκους». Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Από το 1990 είμαι νηφάλιος και όταν συνέβη αυτό, άρχισα να καταλαβαίνω τι έλειπε από τη ζωή μου: ταπεινότητα, ευγνωμοσύνη και πίστη. Έπρεπε να χτίσω ένα θεμέλιο. Ναι, η μουσική είναι υπέροχη. Η φήμη είναι υπέροχη. Αλλά δεν με ικανοποιούσε. Κάτι έλειπε. Έτσι, τελικά, βρήκα την πλήρη και απόλυτη ευτυχία και ευδαιμονία όταν γνώρισα τον David και όταν απέκτησα τα παιδιά μου». 

Κατέληξε λέγοντας ότι «ποτέ δεν ένιωσε ευτυχία όπως τώρα», σημειώνοντας ότι «είμαι 77 ετών, έχω κάνει ό,τι υπάρχει να κάνω». Η τελευταία αποχαιρετιστήρια συναυλία του Έλτον Τζον στις ΗΠΑ στο Λος Άντζελες θα μεταδοθεί ζωντανά στο Disney+.

Το ντοκιμαντέρ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Σεπτέμβριο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Περιλαμβάνει τα πρώτα χρόνια της καριέρας του μέχρι την τελευταία του εμφάνιση στο Dodgers Stadium του Λος Άντζελες τον Νοέμβριο του 2022. «Καθώς αποχαιρετά τους θαυμαστές του σε έναν ιστορικό αποχαιρετισμό που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον, ταξιδεύει πίσω στο χρόνο στις ταπεινές αρχές του ως ένας αγωνιζόμενος μουσικός που πρέπει να ξεπεράσει τις αντιξοότητες, την κακοποίηση και τον εθισμό προκειμένου να γίνει το είδωλο που είναι σήμερα», αναφέρει η επίσημη σύνοψη της ταινίας. 

«Γεμάτη με όλες τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, καθώς και λιγότερο γνωστά διαμάντια από τη δεκαετία του '70 και αθέατο υλικό από τα προσωπικά αρχεία του Έλτον, αυτή η οικεία και συναισθηματικά φορτισμένη ιστορία δίνει μια θέση στην πρώτη σειρά στην ιστορία της μουσικής: Την πρωτοποριακή εμφάνιση του Έλτον στο Troubadour Club το 1970, τη συγγραφή του 'Tiny Dancer', το ζωντανό παίξιμο με τον Τζον Λένον στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του Λένον». Tέλος, η σύνοψη αναφέρει: «Είναι το πορτρέτο μιας από τις πιο διάσημες μορφές στην ιστορία της ποπ μουσικής και ένα μοναδικό παράθυρο στην πρωτοφανή άνοδο, την παραλίγο πτώση και τη θριαμβευτική επιτυχία του». 

 

 

  

  

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Αν Χάθαγουεϊ διαψεύδει ότι μοντέλα απολύθηκαν από το Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 λόγω σωματότυπου και εξηγεί γιατί ζήτησε από την παραγωγή μια πιο ανοιχτή εικόνα της μόδας. «Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν περισσότερες δουλειές», είπε.
THE LIFO TEAM
Από την Αθήνα στον Αργυρό Λέοντα: Ο Μάριο Μπανούσι και το θέατρο χωρίς λόγια που συγκινεί την Ευρώπη

Πολιτισμός / Ο Μάριο Μπανούσι έγινε το νέο όνομα του ευρωπαϊκού θεάτρου

Λίγο πριν παραλάβει τον Αργυρό Λέοντα Θεάτρου της Μπιενάλε της Βενετίας, ο Μάριο Μπανούσι γίνεται θέμα στην El País και στη Libération. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο ελληνοαλβανός δημιουργός πέρασε από την Αθήνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα με ένα έργο χωρίς λόγια, φτιαγμένο από πένθος, μητέρες, μετανάστευση και οικογενειακή μνήμη.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Στο Palazzo Pisani Moretta, ο Ντρις βαν Νότεν εγκαινιάζει τη νέα του Fondazione με περισσότερα από 200 έργα μόδας, τέχνης, craft και design. Η έκθεση The Only True Protest Is Beauty δεν αντιμετωπίζει την ομορφιά ως φυγή από τον κόσμο, αλλά ως έναν τρόπο να μείνεις μέσα του χωρίς να παραδοθείς στην ασχήμια του.
THE LIFO TEAM
Οι Αυτοδίδακτοι: Από τον Θεόφιλο στις μέρες μας

Πολιτισμός / Από τον Θεόφιλο στη Niki de Saint Phalle: Μια έκθεση για τους αυτοδίδακτους της ζωγραφικής

Μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικές εποχές, όπου η ανάγκη για έκφραση υπερβαίνει τα όρια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αναδεικνύει την προσωπική διαδρομή μάθησης και δημιουργίας.
THE LIFO TEAM
Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το sequel

Πολιτισμός / Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το σίκουελ

Μετά το άνοιγμα των 217,4 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, ο σκηνοθέτης του Michael, Αντουάν Φουκουά, μίλησε στο Deadline για τα επαναληπτικά γυρίσματα των 50 εκατ. δολαρίων, τις σκηνές γύρω από τις κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν και το υλικό που υπάρχει ήδη για μια πιθανή συνέχεια.
THE LIFO TEAM
Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακουγόντουσαν συνεχώς βογγητά, ο πόνος ήταν πολλαπλάσιος, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου»

Πολιτισμός / Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακούγονταν συνεχώς βογγητά, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου - Αυτό δεν φεύγει ποτέ από μέσα σου»

Η σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας σε μια σπάνια μαρτυρία στο Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Αθηνών, για την περίοδο της Δικτατορίας και των βασανιστηρίων στα κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ
THE LIFO TEAM
Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Πολιτισμός / Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Ένας εντυπωσιακός κύκλος διονυσιακών τοιχογραφιών σε αίθουσα συμποσίων της Πομπηίας φωτίζει τη σχέση ανάμεσα στο κρασί, την έκσταση, τη μύηση και την κοινωνική ζωή της ρωμαϊκής πόλης.
THE LIFO TEAM
Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Πολιτισμός / Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Ένα clip 38 δευτερολέπτων που παρουσιάζει τη νέα βοηθό της Άντι Σακς, Jin Chao, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ, με θεατές να κατηγορούν την ταινία ότι επιστρέφει σε παλιά στερεότυπα για Ασιάτες χαρακτήρες ως άχαρους, nerdy και υπερ-μορφωμένους.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των πολικών ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Πολιτισμός / Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Ο Νταγκ Άλαν, ο Σκωτσέζος κάμεραμαν που γύρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες άγριας ζωής για τα ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο, πέθανε στα 74 του ενώ έκανε πεζοπορία στο Νεπάλ. Είχε κινηματογραφήσει πιγκουίνους, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη, κερδίζοντας οκτώ Emmy και πέντε BAFTA.
THE LIFO TEAM