Έδιωξαν θεατές από συναυλία της Dua Lipa επειδή σήκωσαν σημαίες για τα δικαιώματα των γκέι

Έδιωξαν θεατές από συναυλία της Dua Lipa επειδή σήκωσαν σημαίες για τα δικαιώματα των γκέι Facebook Twitter
(ΕPA)
3

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν θεατές της συναυλίας της Dua Lipa στη Σανγκάη να απομακρύνονται με τη βία από τη θέση τους. Ο λόγος ήταν πως οι φαν της τραγουδίστριας χόρευαν πάνω στις καρέκλες τους και σήκωσαν σημαίες με μηνύματα υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι. 

Το βίντεο δείχνει το προσωπικό σεκιούριτι να σπρώχνει τους θεατές και να να επιτίθεται σε μέλη του κοινού έξω από το Εθνικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, όπου έγινε η συναυλία. 

H 22χρονη τραγουδίστρια με καταγωγή από την Αλβανία που διαπρέπει στη Βρετανία εμφανίστηκε απογοητευμένη. «Θέλω να δημιουργώ ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε να μπορεί ο καθένας να διασκεδάσει» είπε προς το τέλος της συναυλίας. «Θέλω όλοι να χορεύουν, θέλω όλοι να τραγουδούν, θέλω όλοι να περάσουν καλά», πρόσθεσε. 

Όπως αναφέρει το BBC, o αυστηρός έλεγχος του κοινού σε δημόσια θεάματα δεν είναι ασυνήθιστος στην Κίνα. Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε το 1997, όμως το περιεχόμενο που σχετίζεται με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα λογοκρίνεται συχνά. 

Η συναυλία στη Σανγκάη ήταν μέρος της πρώτης περιοδείας της Dua Lipa στην Κίνα, ενώ η τραγουδίστρια δεν έχει κάνει κάποιο άλλο σχόλιο για το περιστατικό. 

 

 Με πληροφορίες από Guardian 

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κατεβάζει ρολά

Πολιτισμός / «Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κλείνει οριστικά

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε» αναφέρει στην ανακοίνωση του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Έντεκα (!) τίτλοι προστίθενται στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτή την Πέμπτη, ανάμεσά τους και το «Phoenician Scheme», η πιο αστεία ταινία του Γουές Άντερσον από την εποχή του «Grand Budapest Hotel».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM