Το Dune, που την προηγούμενη Πέμπτη άνοιξε στη χώρα μας και από σήμερα ξεκινά να προβάλλεται στις αίθουσες και στο HBO Max ταυτόχρονα, είναι η ταινία που σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των σινεφίλ τις τελευταίες μέρες.

 

Με δεδομένο ότι λειτουργεί σαν ένας μακροσκελής, υπνωτιστικός πρόλογος, αφήνοντας την ιστορία ημιτελή και υποσχόμενο μια επική σύγκρουση στη συνέχεια, το ερώτημα στα χείλη όλων των φαν είναι αν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη συνέχεια της ιστορίας. 

 

Πριν η πανδημία αλλάξει το κινηματογραφικό τοπίο, εκείνο που άκουγες από τους executives του στούντιο είναι ότι το σίκουελ της ταινίας του Ντενί Βιλνέβ θα πάρει το πράσινο φως μόνο αν η εισπρακτική της πορεία κριθεί ικανοποιητική. Με την έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και την πρωτοφανή απόφαση της Warner να διανείμει τις ταινίες της ταυτόχρονα σε αίθουσες και στην πλατφόρμα του HBO Max, που προκάλεσε την έκρηξη των συνεργαζόμενων δημιουργών, το μέλλον της συνέχειας του Dune άρχισε να φαντάζει όλο και πιο δυσοίωνο.

 

Η ταινία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 130 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box-office, ένα ποσό συμπαθητικό τηρουμένων των πανδημικών περιορισμών και της βραδυφλεγούς φύσης της, αλλά όχι αρκετό για να καλύψει το κόστος μιας παραγωγής 150-180 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως να συνυπολογιστούν τα έξοδα marketing. Mε αυτά τα δεδομένα, δικαιολογημένα λούζει κρύος ιδρώτας τους οπαδούς της, αλλά, αν πιστέψουμε τα λεγόμενα της CEO της Warner Aνν Σάκχοφ σε ένα απολογιστικό event για το πείραμα της παράλληλης διανομής στις ΗΠΑ, δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν.

 

«Αν έχετε παρακολουθήσει την ταινία και είδατε πώς τελειώνει, ξέρετε ήδη την απάντηση», δήλωσε η Σάκχοφ σε ερώτηση σχετικά με το αν θα γυριστεί το δεύτερο μέρος του Dune, καθησυχάζοντας χιλιάδες φαν, οι οποίοι, όμως, θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Αφενός δεν έχει οριστεί ημερομηνία έναρξης της παραγωγής του Dune 2, αφετέρου με τόσους σταρ να συμμετέχουν σε μεγαλύτερους και μικρότερους ρόλους, θα είναι μια δυσχερής διαδικασία να οριστούν ημερομηνίες που να είναι όλοι ελεύθεροι για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, θα πούμε εμείς.