«Dior Metamorphosis»: Ένα ντοκιμαντέρ φόρος τιμής στις κοινότητες αυτόχθονων βιοτεχνών στο Μεξικό

«Dior Metamorphosis»: Ένα ντοκιμαντέρ φόρος τιμής στις γυναίκες αυτόχθονων βιοτεχνών στο Μεξικό Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

H Sna Jolobil η παλαιότερη εν ενεργεία οργάνωση αυτόχθονων βιοτεχνών στο Μεξικό προβάλλεται στο ντοκιμαντέρ «Dior Metamorphosis». 

Το «Dior Metamorphosis» συστήνει στους θεατές κοινότητες, οι οποίες διατηρούν ζωντανές τις προγονικές παραδόσεις της κλωστοϋφαντουργίας. Συνεργάστηκαν με τη Μαρία Γκράτσια Κιούρι για τη συλλογή cruise του περασμένου Μαΐου.

Αποτελούμενη από 800 γυναίκες υφάντριες από 20 αυτόχθονες κοινότητες στα υψίπεδα του νότιου Μεξικού, η ένωση Sna Jolobil είναι αφιερωμένη στη διατήρηση και αναζωογόνηση της τέχνης των Μάγια.

Οι θεατές του ντοκιμαντέρ θα δουν τη σχεδιάστρια μόδας να αναζητά ικανούς τεχνίτες στην περιοχή, να επιλέγει κυρίως από τη νότια πολιτεία της Οαχάκα καλά εκπαιδευμένες κεντήστρες, υφάντριες, αργυροχόους και καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια οι θεατές μεταφέρονται στα παρασκήνια της επίδειξης μόδας στο Μεξικό τον περασμένο Μάιο.

Σε αυτόν τον φόρο τιμής στη γυναίκα, το Μεξικό και την τέχνη, το μήνυμα της Μαρία Γκράτσια Κιούρι είναι η τεχνογνωσία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου δεν πρέπει να μείνει στο παρελθόν.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ