Απεργία στο Χόλιγουντ: Κοντά σε συμφωνία με τα στούντιο οι σεναριογράφοι

ΗΠΑ: Συγγραφείς και παραγωγοί κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό της απεργίας τους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τα κινηματογραφικά στούντιο για τον τερματισμό της απεργίας των συνδικάτων τους βρίσκονται σεναριογράφοι στο Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC, συνδικάτα και στούντιο θα μπορούσαν να έχουν συμφωνία ακόμα και σήμερα. Ωστόσο, πηγές ανέφεραν ότι αν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία, η απεργία ενδεχομένως να διαρκέσει έως και μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

Τα μέλη του συνδικάτου WGA βρίσκονται σε απεργία εδώ και μήνες, αφήνοντας την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών και ταινιών στο Χόλιγουντ στον «αέρα». Η παραγωγή έχει σταματήσει για αρκετές σειρές και ταινίες, όπως η σειρά του Netflix «Stranger Things», το «Blade» και το «Evil» της Paramount.
 

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το συνδικάτο των σεναριογράφων δήλωσε επίσης ότι θα επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τα στούντιο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για την πιο σημαντική προσέγγιση των δύο διαπραγματεύσιμων πλευρών από την έναρξη της απεργίας στις 2 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι ο μισθός τους δεν ανταποκρίνεται στα έσοδα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της εποχής του streaming. Πέρα από τον υψηλότερο μισθό, η WGA πιέζει για νέους κανόνες που θα απαιτούν από τα στούντιο να στελεχώνουν τις τηλεοπτικές σειρές με συγκεκριμένο αριθμό σεναριογράφων για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι σεναριογράφοι επιδιώκουν επίσης να παίρνουν μισθό καθ' όλη τη διαδικασία της προπαραγωγής, της παραγωγής και της φάσης μετά την κυκλοφορία της ταινίας ή σειράς. 

Με πληροφορίες από το CNBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του «βασιλιά της μόδας»

Πολιτισμός / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η φιλόδοξη παραγωγή θα εστιάσει μόνο στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί ή αν θα συμπεριλάβει και την προσωπική του ζωή
LIFO NEWSROOM
Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του δημιουργού του «Worst Person in the World», ακόμα μια διασκευή Στίβεν Κινγκ, το φεμινιστικό «Vagabond» της γιαγιάς της νουβέλ βαγκ και η επιστροφή του «Toy Story» με αφορμή την 30η επέτειο από την πρεμιέρα του ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ