Χόλιγουντ- Απεργία ηθοποιών: Οι προτάσεις που έριξαν τα στούντιο στο τραπέζι απορρίφθηκαν

Χόλιγουντ- Απεργία ηθοποιών: Οι προτάσεις που έριξαν τα στούντιο στο τραπέζι απορρίφθηκαν Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Συνεχίζεται η απεργία των ηθοποιών του Χόλιγουντ, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για την αντιπρόταση την πλευράς των στούντιο.

Τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο προσέφεραν στους ηθοποιούς του Χόλιγουντ περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε υψηλότερες αμοιβές και βελτιωμένες παροχές πριν το συνδικάτο SAG-AFTRA κηρύξει απεργία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα μια ομάδα που εκπροσωπεί εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Η Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), η οποία διαπραγματεύεται για λογαριασμό των Netflix Inc, Walt Disney Co, Warner Bros Discovery και άλλων, κατηγόρησε την SAG-AFTRA «συνεχίζει να διαστρεβλώνει τις διαπραγματεύσεις».

Η SAG-AFTRA κήρυξε απεργία την περασμένη Πέμπτη, αφού οι  εκπρόσωποι του συνδικάτου στις διαπραγματεύσεις με τα στούντιο δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για μια νέα τριετή σύμβαση με υψηλότερα επιδόματα και όρια σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη. «Η συμφωνία από την οποία αποχώρησε η SAG-AFTRA στις 12 Ιουλίου κοστολογείται πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αυξήσεις μισθών, εισφορές για συντάξεις και υγειονομική κάλυψη και άλλες αυξήσεις και περιλαμβάνει ρητά για πρώτη φορά προστασία έναντι της τεχνητής νοημοσύνης», ανέφερε η AMPTP σε ανακοίνωσή της. «Το να ισχυρίζεται η SAG-AFTRA ότι δεν έχουμε ανταποκριθεί στις ανάγκες των μελών της είναι στην καλύτερη περίπτωση ανειλικρινές», πρόσθεσε η AMPTP.

Χόλιγουντ - Απεργία: Τι ζήτησαν οι ηθοποιοί 

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η SAG-AFTRA, η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 160.000 ηθοποιούς, κασκαντέρ και άλλο προσωπικό, εξέδωσε λεπτομερή κατάλογο με τις προτάσεις της και τις απαντήσεις των στούντιο, όπως είπε, υπό τον τίτλο «Αγωνιζόμαστε για την επιβίωση του επαγγέλματός μας».

Μεταξύ αυτών, η SAG-AFTRA δήλωσε ότι ζήτησε γενική αύξηση των μισθών κατά 11% κατά το πρώτο έτος της σύμβασης για να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό. Το συνδικάτο δήλωσε ότι τα στούντιο αντέτειναν προσφορά 5%. «Προχωρήσαμε σε ορισμένα πράγματα, αλλά από την πρώτη μέρα δεν ήθελαν να εμπλακούν ουσιαστικά στα πιο κρίσιμα ζητήματα», δήλωσε η SAG-AFTRA. Οι ηθοποιοί προσχώρησαν στα μέλη της Συντεχνίας Συγγραφέων- Σεναριογράφων της Αμερικής (WGA), η οποία προχώρησε σε απεργία στις 2 Μαΐου, αφού δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με την AMPTP»

Αλληλεγγύη και αντοχή - Παρών ο Κέβιν Μπέικον 

Η αλληλεγγύη και η αντοχή ήταν τα βασικά θέματα της κινητοποίησης Δευτέρας, καθώς οι απεργοί σεναριογράφοι και ηθοποιοί στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες προετοιμάζονταν για μια μακρά, καυτή καλοκαιρινή αντιπαράθεση με τα στούντιο. Οι διαδηλωτές έδωσαν έμφαση στην ενότητα μεταξύ των σεναριογράφων, οι οποίοι βρίσκονται στις επάλξεις εδώ και περισσότερους από δύο μήνες, και των ερμηνευτών, οι οποίοι βρίσκονται στην αρχή της απεργίας τους, καθώς και στη συντροφικότητα μεταξύ των υψηλόμισθων ηθοποιών και εκείνων που έχουν ελάχιστες συμμετοχές στην οθόνη και αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα.

Για παράδιεγμα ο Κέβιν Μπέικον, ο οποίος βρέθηκε ανάμεσα σε άγνωστους έξω από τα κεντρικά γραφεία της Viacom στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η παρουσία του ήταν για να «δει τους ανθρώπους εδώ έξω και να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλοι οι ηθοποιοί σούπερ καλοπληρωμένοι, ότι είναι άνθρωποι της εργατικής τάξης που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην».

Μια τέτοιος εργαζόμενη ηθοποιός, η Γούϊντνεϊ Μόργκαν Φοξ, που έχει εμφανιστεί στη σειρά του CBS «Criminal Minds», δήλωσε ότι ήταν «δυνατό» να βλέπεις συγγραφείς και ηθοποιούς να συναντιούνται, καθώς δεν εργάζονται συχνά ταυτόχρονα στην παραγωγή. «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί απαραίτητα την ενέργεια που έχουν οι συγγραφείς και οι ηθοποιοί», δήλωσε η έξω από τα Walt Disney Studios στο Burbank της Καλιφόρνια, «και την αντοχή και την ικανότητά μας να δεσμευόμαστε. Οπότε ήταν μια πραγματικά υπέροχη αίσθηση κοινότητας».

Με πληροφορίες από Reuters και Asoociated Press 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM