Αντιδράσεις για την «μαύρη» Gigi Hadid στη Vogue – Τι απαντά το μοντέλο

Αντιδράσεις για την «μαύρη» Gigi Hadid στη Vogue – Τι απαντά το μοντέλο Facebook Twitter
2

Σφοδρή κριτική δέχτηκε το μοντέλο Gigi Hadid για την «αγνώριστη» φωτογραφία της στο εξώφυλλο της ιταλικής Vogue για το τεύχος Μαΐου.

Η Gigi ποζάρει στο εξώφυλλο του τεύχους, ενώ κάθεται στα πόδια του μοντέλου Justin Martin φορώντας μια εντυπωσιακή Dolce & Gabbana δημιουργία, ένα στέμμα και μακριά σκουλαρίκια.

Ωστόσο το δέρμα των δύο μοντέλων φαίνεται ιδιαίτερα σκουρόχρωμο προκαλώντας «βροχή» από σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι φανς της Hadid είπαν ότι η φωτογραφία κάνει το μοντέλο από την Καλιφόρνια να «μοιάζει με ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο».

Το μοντέλο επίσης κατηγορήθηκε για «υπερβολικό photoshop» και «μαύρισμα»

Sneak Peek at our May Issue ⚡️ on Newsstands Friday May 4th! ⚡️ A story for #HighVoltage ?⚡️ power women ⚡️ @gigihadid in @dolcegabbana photographed by @stevenkleinstudio styled by @patti_wilson Full Credits ? Justin Martin @justin.e.martin @ Next Models NY #GigiHadid @ Img Editor in chief @efarneti Creative director @gb65 Hair by Ward @ward_hair @ The Wall Group Make-up Fulvia Farolfi @fulviafarolfi Manicurist Honey @honeynailz at Exposure NY casting Piergiorgio Del Moro @pg_dmcasting and Samuel Ellis Scheinman @samuel_ellis Production LOLA Production @lolaproduction Set Design Andrea Stanley @andrea_stanley_ @ Streeter's #dolce&gabbana #stevenklein #pattiwilson

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue Italia (@vogueitalia) στις

Την Τετάρτη το βράδυ, η Hadid ανέβασε στο Instagram το νέο της εξώφυλλο και αμέσως άρχισαν να πέφτουν βροχή τα σχόλια για το χρώμα του δέρματός της, με πολλούς να αναφέρουν ότι το μοντέλο δείχνει εντελώς διαφορετικό.

«Δεν μοιάζεις καν με τον εαυτό σου», ανέφερε ένας θαυμαστής.

«Αυτή υποτίθεται ότι είναι η Gigi; Επειδή με το photoshop την κάνατε μία εντελώς διαφορετική κοπέλα» σχολίασε κάποιος άλλος.

Πολλοί αναφέρθηκαν σε αποτυχημένη απόπειρα «μαυρίσματος» του μοντέλου, ενώ άλλοι υπερασπίζονται τη Gigi λέγοντας πως η ίδια δεν φταίει σε τίποτε και πως απλά έκανε τη δουλειά της ως μοντέλο.

Η φωτογράφιση έγινε από το διάσημο φωτογράφο Steven Klein, ο οποίος ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερες και εντυπωσιακές φωτογραφίες του.

Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το εξώφυλλο, το διάσημο σούπερ-μόντελ θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του και μίλησε για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Η Hadid μέσω του Twitter της θέλησε να απολογηθεί και αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία της που τραβήχτηκε την ημέρα της επίμαχης φωτογράφισης καθώς επιστρέφει σπίτι της, εξήγησε πως η ίδια ως μοντέλο δεν μπορεί να έχει άποψη για την καλλιτεχνική επιμέλεια μιας φωτογράφησης.

«Αυτή είναι μία φωτογραφία μου καθώς επιστρέφω σπίτι από τη φωτογράφιση για το εξώφυλλο της ιταλικής Vogue, στις 3 Απριλίου. Μπορείτε να δείτε τη διαφορά στο μαύρισμά μου για τη φωτογράφιση εκείνη την ημέρα», ανέφερε σχολιάζοντας τη φωτογραφία.

«Παρακαλώ καταλάβετε ότι ο έλεγχος που έχω σε μία φωτογράφιση, πρώτον είναι ανύπαρκτος σε όρους καλλιτεχνικής επιμέλειας και δεύτερον, τελειώνει τη στιγμή που φεύγω από το στούντιο. Οποιαδήποτε επεξεργασία γίνει στη φωτογραφία μετά είναι πέρα από τον έλεγχό μου εντελώς» συνέχισε η Hadid.

Παραδέχτηκε πως το τελικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης φωτογράφησης με τον Steven Klein δεν ήταν σωστό και ζήτησε συγγνώμη αν άθελά της προσέβαλλε κάποιους.

Mε πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
hjnrjh

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έρχεται στο Μεσολόγγι ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Πολιτισμός / Μεσολόγγι: Έρχεται ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του επετειακού κύκλου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο - Η αποκάλυψη του Νίκου Αλάγια για τον πατέρα του που μετανάστευσε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960
LIFO NEWSROOM
«Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Εικαστικά / «Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Ο Michael Rakowitz, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικές προσεγγίσεις, ανοίγει έναν διάλογο με έργα συγκινητικά, φανερά πολιτικά, υπενθυμίζοντάς μας την επανάληψη οδυνηρών γεγονότων της Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια