64.000 άνθρωποι πήγαν σινεμά το προηγούμενο τετραήμερο – Μια ματιά στο ελληνικό box-office

64.000 άνθρωποι πήγαν σινεμά το προηγούμενο τετραήμερο – Μια ματιά στο ελληνικό box-office Facebook Twitter
Το Monday ξεφούσκωσε απότομα και παρά το γεγονός ότι φαίνεται να αρέσει στον κόσμο, έκοψε μόλις 2398 εισιτήρια.
0

Ποδαρικό έκαναν οι κλειστές αίθουσες αυτή την εβδομάδα και το άνοιγμά τους συνέπεσε με τις καλύτερες επιδόσεις που έχουμε δει στο θερινό ελληνικό box-office εδώ και δύο καλοκαίρια. Πάντως να σημειωθεί πως η συνδρομή τους στο τελικό νούμερο ανέρχεται σε ένα ποσοστό περίπου 10%, γεγονός που μαρτυρά ότι ο κύριος λόγος της ανόδου ήταν περισσότερο οι ελκυστικοί νέοι τίτλοι.

Θριαμβευτής αναδείχθηκε το Luca της Pixar που, παρά τον ανταγωνισμό του downloading, έκοψε 20.432 εισιτήρια και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη θέση του θερινού box-office. Το Another Round με έναν μέσο όρο 511 εισιτηρίων ανά αίθουσα είναι ο έτερος νικητής του τετραημέρου κι αν μπορέσει να κρατήσει τις αίθουσές του, θα το δούμε κι αυτό ψηλά στην κατάταξη στο τέλος του καλοκαιριού. Δεν είχε την ίδια τύχη το Κάλεσμα 3, με νούμερα πολύ κατώτερα των προκατόχων του, ενώ ξεφούσκωσε απότομα και το Monday που, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να αρέσει στον κόσμο, έκοψε μόλις 2398 εισιτήρια.

Η επανέκδοση του Τρελού Πιερό, με τη συνδρομή αιθουσών που θα φέρουν κόσμο ότι κι αν παίζουν, έκοψε 1481 εισιτήρια αυτό το τετραήμερο. Λιγότερο καλά τα πήγε το 2046 με μονές προβολές και περίπου 700 εισιτήρια, οπότε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι δεν θα φτάσει ούτε κατά διάνοια τα 5.000 εισιτήρια του In the Mood for Love που μέχρι στιγμής παραμένει ο νικητής στο πεδίο των επανεκδόσεων.

Δύσκολα κάποια επανέκδοση θα φτάσει πενταψήφιο νούμερο φέτος κι ο βασικός λόγος είναι ο ανταγωνισμός για «μια θέση στον ήλιο».  Οι επανεκδόσεις, όπως και οι περισσότερες ταινίες α’ προβολής, δυσκολεύονται να κρατήσουν αίθουσες και να παραμείνουν για περισσότερες από δύο με τρεις εβδομάδες στο κύκλωμα προβολής κι αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να προβληματίσει ισόποσα αιθουσάρχες και διανομείς. Βγαίνουμε όλοι χαμένοι από αυτή την πρακτική.

Τα εισιτήρια αναλυτικά:

1. «Λούκα», 20.432 σε 65 οθόνες

2. «Άσπρο πάτο», 10.753 σε 21 οθόνες

3. «Κάλεσμα 3», 8.014 σε 59 οθονες

4. «Fast & Furious 9», 4.714 σε 33 οθόνες / Σύνολο: 49.403

5. «Κρουντς 2», 2.769 σε 25 οθόνες / Σύνολο: 29.794

6. «Monday», 2.398 σε 13 οθόνες / Σύνολο: 11.917

7. «Digger», 1.882 σε 7 οθόνες / Σύνολο: -

8. «Πώς να σκοτώσεις τον πρωταγωνιστή σου», 1.105 σε 9 οθόνες / Σύνολο: 1.105

9. «Ο Τρελός Πιερό», 1481 σε 3 οθόνες

10. «Κρουέλα», 1.024 σε 13 οθόνες / Σύνολο: 21.540

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γαλλική ταινία που ξαναφέρνει στο κέντρο το πιο άβολο πρόσωπο της Κατοχής

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία που ξαναφέρνει στο κέντρο το πιο άβολο πρόσωπο της Κατοχής

Το Les Rayons et les Ombres του Ξαβιέ Τζιανολί, με τον Ζαν Ντιζαρντέν στον ρόλο του συνεργάτη των ναζί Ζαν Λυσαίρ, έχει γίνει ένα από τα πιο συζητημένα γαλλικά φιλμ της χρονιάς. Μαζί με την εμπορική επιτυχία του, άνοιξε ξανά τη διαμάχη για το πώς ο κινηματογράφος δείχνει έναν συνεργάτη: ως ιστορικό τέρας ή ως άνθρωπο που βυθίζεται στην ενοχή.
THE LIFO TEAM
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ξέρει ότι ο πλούτος είναι η πιο επικίνδυνη φαντασίωση

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ξέρει ότι ο πλούτος είναι η πιο επικίνδυνη φαντασίωση

Με αφορμή τη νέα της ταινία «Η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου», και ενώ ολοκληρώνει στη Μαδρίτη τις παραστάσεις της «Βερενίκης», η Ιζαμπέλ Ιπέρ μιλά για τον πλούτο, την εξουσία, την ελευθερία και το δικαίωμα μιας ηθοποιού να μη χαρίζεται ποτέ ολόκληρη.
THE LIFO TEAM
Η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχει δώσει εδώ και καιρό, η Πενέλοπε Κρουζ μιλά για το τίμημα του να παίρνει θέση δημόσια, για τη σιωπή του Χόλιγουντ μπροστά στον πόνο των παιδιών και των αμάχων, για τον φόβο που νιώθει ακόμη στα γυρίσματα, αλλά και για το πολύ προσωπικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες που ετοιμάζει εδώ και τριά χρόνια.
THE LIFO TEAM
Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Πολιτισμός / Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Σε συνέντευξή της στους New York Times η Σαρλίζ Θερόν χαρακτήρισε «πολύ απερίσκεπτο» το σχόλιο του Τιμοτέ Σαλαμέ για το μπαλέτο και την όπερα, λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη ίσως μπορέσει κάποτε να αντικαταστήσει έναν ηθοποιό αλλά όχι έναν άνθρωπο που χορεύει ζωντανά πάνω στη σκηνή.
THE LIFO TEAM
Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Με μια κοφτή και εξομολογητική συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου σήμερα, ο ζωντανός θρύλος του μουσικού θεάτρου, που ζει ξανά μιαν έκρηξη δημιουργικότητας, αποκαλύπτει τον όχι και τόσο μυστικό του εθισμό με το ποτό.
THE LIFO TEAM
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Πολιτισμός / Τα εμβληματικά πέτρινα πουλιά της Ζιμπάμπουε επέστρεψαν όλα στην πατρίδα τους

Έπειτα από 137 χρόνια εκτός συνόρων, το εμβληματικό «Πτηνό της Ζιμπάμπουε» επέστρεψε στη χώρα, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή επαναπατρισμού και κλείνοντας έναν κύκλο αποικιοκρατικής λεηλασίας που σημάδεψε την εθνική της ταυτότητα
THE LIFO TEAM
Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Πολιτισμός / Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Στο New Genesis, το νέο φωτογραφικό βιβλίο του Αμπντουλαμίντ Κίρχερ που κυκλοφορεί από τη Loose Joints, η νεαρή μητέρα Σιέρα Κις δεν μένει απλώς μπροστά στον φακό, αλλά μπαίνει μέσα στο ίδιο το έργο με τη δική της φωνή. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα σκληρό πορτρέτο για την αστεγία, την εξάρτηση και την κακοποίηση στο, αλλά και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα photobooks της άνοιξης γύρω από το ποιος έχει τελικά το δικαίωμα να αφηγηθεί μια ζωή.
THE LIFO TEAM
Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ να βλέπουμε γυναίκες να πεθαίνουν;

Πολιτισμός / Μαρίνα Αμπράμοβιτς: πόσες φορές πρέπει να πεθάνει μια γυναίκα για να γίνει μύθος;

Στο Seven Deaths, τη νέα της εγκατάσταση στην Κοπεγχάγη, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς επιστρέφει στη Μαρία Κάλλας και σε επτά διάσημους θανάτους της όπερας. Μόνο που πίσω από την οπερατική μεγαλοπρέπεια κρύβεται ένα πιο άβολο ερώτημα: γιατί μας συγκινεί ακόμη τόσο πολύ η γυναικεία συντριβή;
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Πολιτισμός / Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Η νέα έκθεση The Gift of Drawing: Cy Twombly στο Menil Drawing Institute του Χιούστον, που παρουσιάζεται έως τις 9 Αυγούστου, βασίζεται σε μια μεγάλη δωρεά 121 έργων από το Cy Twombly Foundation και δείχνει 27 από αυτά, πολλά για πρώτη φορά.
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Τζάκσον επιστρέφει στο σινεμά, αλλά όχι ακριβώς ολόκληρος

Πολιτισμός / Επιστρέφει ο Μάικλ Τζάκσον στο σινεμά, αλλά ποιος Μάικλ επιστρέφει;

Η βιογραφική ταινία του Αντουάν Φουκουά για τον Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου ύστερα από πρεμιέρα στο Βερολίνο και μεγάλη προωθητική καμπάνια. Μαζί με το εμπορικό ενδιαφέρον, δυναμώνει και η συζήτηση για το αν πρόκειται για ένα πλήρες πορτρέτο του σταρ ή για μια προσεκτικά ελεγχόμενη εκδοχή της ζωής του.
THE LIFO TEAM
Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό Half Man

Πολιτισμός / Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ βουτά πιο βαθιά στο σκοτάδι με το Half Man

Η νέα σειρά του δημιουργού του Baby Reindeer κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στο HBO και στις 24 Απριλίου στο BBC iPlayer, με τον ίδιο και τον Τζέιμι Μπελ σε μια ιστορία αδελφικότητας, βίας και σεξουαλικής σύγχυσης.
THE LIFO TEAM