25.000 χιλιάδες άνθρωποι πήγαν σε θερινό σινεμά το προηγούμενο τετραήμερο. Μια ματιά στο ελληνικό box-office

25.000 χιλιάδες άνθρωποι πήγαν σε θερινό σινεμά το προηγούμενο τετραήμερο – μια ματιά στο ελληνικό box-office Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία Μάρτιν Ίντεν που πήγε καλά στο ελληνικό box-office
0

Η αύξηση των αιθουσών και η απουσία εξωγενούς ανταγωνισμού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα – με εξαίρεση τον τελικό του Champions League το Σάββατο-  οδήγησε σε μια αύξηση των συνολικών εισιτηρίων μεν, χαμηλότερη από την αναμενόμενη δε.

Ο βασικός λόγος προκύπτει από μια φευγαλέα ανάγνωση του top-10 και μόνο. Οι πέντε νέες ταινίες της εβδομάδας απλά δεν τράβηξαν το κοινό κι από μια πλευρά το καταλαβαίνεις, καθώς δεν υπήρχε ταινία-κράχτης ανάμεσά τους.

Νικητής αναδείχθηκε και πάλι το οσκαρικό Nomadland, το οποίο αυξάνοντας τις αίθουσές του, αύξησε και τις επιδόσεις του σε σχέση με τα 7.759 εισιτήρια που είχε κόψει το πρώτο τριήμερο λειτουργίας των θερινών. Με αυτά τα νούμερα, υπό άλλες συνθήκες θα είχε την 50άρα εξασφαλισμένη, όμως ο ανταγωνισμός των ερχόμενων εβδομάδων  θα είναι έντονος, σκεφτείτε πως μόνο την προσεχή Πέμπτη βγαίνουν 12 (!) νέες ταινίες. Αυτό θα είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι ταινίες φέτος το καλοκαίρι, ακόμα κι αν ξεκινήσουν καλά, θα δυσκολευτούν να διατηρήσουν τις οθόνες που προβάλλονται, με αρκετές από αυτές να εξαφανίζονται μετά από δύο εβδομάδες προβολής 

Αύξηση των εισιτηρίων του είδε και το Soul, σημάδι ότι άρχισαν δειλά δειλά να έρχονται και οικογένειες στα θερινά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι μόλις δύο προβολές της ταινίας με την αγγλόφωνη ηχητική μπάντα, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο, έκαναν sold out - ίσως πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτό οι αιθουσάρχες κατά τον προγραμματισμό της επόμενης εβδομάδας.

Από τις νέες ταινίες, το Honest Thief του Λίαμ Νίσον καταποντίστηκε, σίγουρα επειδή οι περισσότεροι από όσους ήθελαν να το δουν, το έχουν δει κατεβασμένο εδώ και μήνες, έπαιξε ρόλο, όμως, και το γεγονός ότι συναγωνίζεται το Taken 3 για τον τίτλο της χειρότερης περιπέτειας του ιρλανδού πρωταγωνιστή. Μάρτιν Ίντεν και Ένας Χρόνος στη Νέα Υόρκη τα πήγαν πολύ καλύτερα σε 4 αίθουσες έκαστο, με το πρώτο να σημειώνει και τον μεγαλύτερο μέσο όρο ανά αίθουσα, ενώ το τρυφερό Supernova δεν «μίλησε» στους θεατές, οι οποίοι τρομοκρατήθηκαν, ενδεχομένως, διαβάζοντας για ασθένεια του ενός ήρωα.

Η επόμενη εβδομάδα που έχει, μεταξύ άλλων, το A Quiet Place 2, την Κρουέλα και το Croods 2, θα είναι πιο ενδεικτική για το πώς θα διαμορφωθεί η κίνηση στα εγχώρια σινεμά το φετινό καλοκαίρι.

Τα εισιτήρια του τετραημέρου αναλυτικά:

1. «Η χώρα των νομάδων», 9.970  (47 αίθουσες) / Σύνολο: 25.140

2. «Soul», 6.589  (36 αίθουσες) / Σύνολο: 11.140

3. «Έντιμος κλέφτης», 1.958 (20 αίθουσες) .

4. «Πρόστιμο», 1.838 (9 αίθουσες) / Σύνολο: 6.205

5. «Supernova», 1.479 (10 αίθουσες)

6. «Μάρτιν Ίντεν», 1.359 (4 αίθουσες)

7. «Ένας χρόνος στη Νέα Υόρκη», 1.329 (4 αίθουσες)

8. «Τρία υπέροχα κορίτσια», 354 (2 αίθουσες) Σύνολο: 1.356

9. «Έξι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα», 172 (1 αίθουσα) / Σύνολο: 1.991

10. «Για τη μικρή Σαμά», 71 σε 1 αίθουσα / Σύνολο: 691

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Πολιτισμός / Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Αναλύοντας έργα τέχνης, κυριευόμαστε από την θετική τάση να δημιουργήσουμε και εμείς. Περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την άλλη ματιά της Τέχνης για μια νοηματοδότηση της ζωής.
NEWSROOM
Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Πολιτισμός / Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου, ο «Αφανισμός» του Μπέρχαρντ σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου, η «Αντιγόνη» και η «Αφιέρωση» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Σφενδόνης για τη νέα σεζόν.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ