Ανοίγει η εστίαση: Με τραπεζάκια έξω και self test, μετά το Πάσχα

Ανοίγει η εστίαση: Με τραπεζάκια έξω και self test, μετά το Πάσχα Facebook Twitter
0

Με αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους και με self tests για τους εργαζόμενους αναμένεται να γίνει το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα. 

«Ίσως η εστίαση ανοίξει πριν τον τουρισμό»

Μετά το Πάσχα τοποθέτησε χρονικά το άνοιγμα της εστίασης και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», τόνισε μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο τόνισε ότι η λειτουργία των εστιατορίων και καφετεριών θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας ξεκινά επίσημα στις 14 Μαϊου. Την ίδια εκτίμηση, για άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα, κατέθεσε και .

«Ο καιρός είναι σύμμαχός μας. Έχουμε κάνει και ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί ο εξωτερικός χώρος πολλών μαγαζιών. Θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε πρόσφατα από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο OPEN.

Σύμφωνα με το Mega το πιθανότερο είναι η εστίαση να λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM