Αυξήθηκαν οι οφειλέτες του Δημοσίου- Χιλιάδες χρωστούν κάτω από 500 ευρώ αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν

Αυξήθηκαν οι οφειλέτες του Δημοσίου- Χιλιάδες χρωστούν κάτω από 500 ευρώ αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
2

Περισσότεροι από 312.000 πολίτες δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικέ υποχρεώσεις τους, καθώς όπως φαίνεται φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικές εισφορές διαλύουν την οικονομία και τους φορολογουμένους. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ και την επεξεργασία τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, μέσα σε ένα χρόνο οι οφειλέτες του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 584.979. Οι οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου έφθασαν τον Σεπτέμβριο τα 4.312.395 από 3.727.416 που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Το αξιοσημείωτο 312.812 εξ αυτών έχουν χρέος κάτω από 500 ευρώ, κάτι που αποδεικνύει πως πλέον οι πολίτες δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους ούτε για πολύ χαμηλά ποσά.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα εκτινάχθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 103,09 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,72 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Όπως παρατηρεί το Γραφείο Προϋπολογισμού, η εξέλιξη αυτή «ερμηνεύεται σε μεγάλο βαθμό (για τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο) από την επίδραση της εποχικότητας, δηλαδή τη λήξη δόσεων ορισμένων κατηγοριών φόρων, στις οποίες ένα μέρος των φορολογουμένων δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Ενδεικτικό είναι ότι τον Αύγουστο, κατά τον οποίο δεν υπήρχαν προγραμματισμένες λήξεις δόσεων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και του ΕΝΦΙΑ, ο αριθμός των οφειλετών μειώθηκε κατά 131.661 άτομα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση μείωσης που παρατηρήθηκε και το προηγούμενο τρίμηνο».

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τέσσερα εκατομμύρια οφειλέτες σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων! Έτσι βγαίνουν τα υπερπλεονάσματα γατάκια.Αν όμως δούμε όμως πόσο χρωστάει ο καθένας, είναι φανερό ότι δεν έχει νόημα να κυνηγάμε τους οφειλέτες των 500 ευρώ. Λίγες δεκάδες μεγαλοοφειλέτες χρωστούν το σύνολο σχεδόν του ποσού. Αυτοί όμως έχουν πολιτικές πλάτες...
Πέραν αυτών που δεν έχουν να προσθέσουμε και αυτούς που βαρέθηκαν.Διότι 10 χρόνια εντός κρίσης να πληρώνεις για να εξαγγέλλει ο Τσίπρας ότι θα κάνει 30.000 προσλήψεις τώρα που οι παπάδες θα πληρώνονται με επιχορήγηση και όχι απευθείας είναι του τρελού.Τώρα έχουμε ανάγκη το "Δεν Πληρώνω".