Αυξήθηκαν οι οφειλέτες του Δημοσίου- Χιλιάδες χρωστούν κάτω από 500 ευρώ αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν

Αυξήθηκαν οι οφειλέτες του Δημοσίου- Χιλιάδες χρωστούν κάτω από 500 ευρώ αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
2

Περισσότεροι από 312.000 πολίτες δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικέ υποχρεώσεις τους, καθώς όπως φαίνεται φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικές εισφορές διαλύουν την οικονομία και τους φορολογουμένους. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ και την επεξεργασία τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, μέσα σε ένα χρόνο οι οφειλέτες του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 584.979. Οι οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου έφθασαν τον Σεπτέμβριο τα 4.312.395 από 3.727.416 που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Το αξιοσημείωτο 312.812 εξ αυτών έχουν χρέος κάτω από 500 ευρώ, κάτι που αποδεικνύει πως πλέον οι πολίτες δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους ούτε για πολύ χαμηλά ποσά.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα εκτινάχθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 103,09 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,72 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Όπως παρατηρεί το Γραφείο Προϋπολογισμού, η εξέλιξη αυτή «ερμηνεύεται σε μεγάλο βαθμό (για τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο) από την επίδραση της εποχικότητας, δηλαδή τη λήξη δόσεων ορισμένων κατηγοριών φόρων, στις οποίες ένα μέρος των φορολογουμένων δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Ενδεικτικό είναι ότι τον Αύγουστο, κατά τον οποίο δεν υπήρχαν προγραμματισμένες λήξεις δόσεων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και του ΕΝΦΙΑ, ο αριθμός των οφειλετών μειώθηκε κατά 131.661 άτομα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση μείωσης που παρατηρήθηκε και το προηγούμενο τρίμηνο».

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου ΜΙΔΑ - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ως το τέλος Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) - Ποια η λειτουργία του
THE LIFO TEAM
Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Τέσσερα εκατομμύρια οφειλέτες σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων! Έτσι βγαίνουν τα υπερπλεονάσματα γατάκια.Αν όμως δούμε όμως πόσο χρωστάει ο καθένας, είναι φανερό ότι δεν έχει νόημα να κυνηγάμε τους οφειλέτες των 500 ευρώ. Λίγες δεκάδες μεγαλοοφειλέτες χρωστούν το σύνολο σχεδόν του ποσού. Αυτοί όμως έχουν πολιτικές πλάτες...
Πέραν αυτών που δεν έχουν να προσθέσουμε και αυτούς που βαρέθηκαν.Διότι 10 χρόνια εντός κρίσης να πληρώνεις για να εξαγγέλλει ο Τσίπρας ότι θα κάνει 30.000 προσλήψεις τώρα που οι παπάδες θα πληρώνονται με επιχορήγηση και όχι απευθείας είναι του τρελού.Τώρα έχουμε ανάγκη το "Δεν Πληρώνω".