Γιατί πούλησε τη ΣΕΚΑΠ ο Σαββίδης - Τι ανακοίνωσε στους συνεργάτες του

Γιατί πούλησε τη ΣΕΚΑΠ ο Σαββίδης - Τι ανακοίνωσε στους συνεργάτες του Facebook Twitter

Την κρίση και την φορολογία προέβαλε ως αιτία πώλησης της ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης.

Σε μια λιτή ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη προς τους συνεργάτες του αναφέρεται ως αιτία της πρόθεσής του να μεταβιβάσει τα μερίδιά του στην ιαπωνική JT αφενός η συρρίκνωση των πωλήσεων της αγοράς λόγω της κρίσης και αφετέρου οι σημαντικές αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης (ΕΦΚ), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., κ. Αρτούρ Νταβιντιάν, τοποθετήθηκε σχετικά  κάνοντας λόγο για μία απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο του "Dimera Group" «αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νταβιντιάν:

«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της JTI και της Tobacco Businnes Complex of the "Agrocom Group" ("Donskoy Tabak"), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών.

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση.

Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά.

Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του "Dimera Group" αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων».

Οικονομία

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα