Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η εταιρεία Intel έχει βάλει ως στόχο να καταργήσει τους κωδικούς από τους υπολογιστές και να τους μεταφέρει στην παλάμη των χεριών μας.

 

Συγκεκριμένα μια ομάδα ερευνητών παρουσίασε ένα σύστημα, το οποίο έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει το μότιβο των φλεβών στην παλάμη των χεριών, με τη χρήση ενός αισθητήρα.

«Σε κανέναν δεν αρέσουν οι κωδικοί. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται εντελώς η ιδέα των κωδικών», δήλωσε ο υπεύθυνος της Intel, Justin Rattner, o οποίος ηγείται μιας ομάδας ανθρώπων που προσπαθούν να φανταστούν τη μελλοντική χρήση των επεξεργαστών της εταιρείας στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι οι συσκευές βιομετρικής αναγνώρισης είναι υπαρκτές, αλλά το πρότζεκτ της Intel θέλει να εξυπηρετήσει απλούς ανθρώπους, καθώς θα μπορούν να συνδέονται απευθείας σε online υπηρεσίες. Για επιπρόσθετη ασφάλεια, μόλις για παράδειγμα απομακρυνθεί ένας χρήστης από τον υπολογιστή του, τότε θα διακόπτεται και η ασφαλής σύνδεση. Κάτι αντίστοιχό γίνεται και στα σύγχρονα «έξυπνα» κλειδιά των αυτοκινήτων.

 

Όσοι, ενδέχεται, να φέρουν κάποιες αντιρήσεις για την ασφάλεια του φουτουριστικού πρότζεκτ, ο Justin Rattner αστευέται και απαντάει ότι τα «κομμένα χέρια δεν θα λειτουργούν επειδή πρέπει να έχουν ροή αίματος».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr