Όλα τα σενάρια ανοιχτά στο κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου σήμερα

Όλα τα σενάρια ανοιχτά στο κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου σήμερα Facebook Twitter
0

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου καθώς το ραντεβού των δύο κυβερνητικών εταίρων θα πυροδοτήσει ενδεχομένως εξελίξεις.

Τσίπρας και Καμμένος θα συναντηθούν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με το κλίμα να είναι βαρύ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών που έχει φέρει κρίση στις σχέσεις τους.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και αναμενόμενα, ακόμη και η ρήξη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που ο Καμμένος αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και πως δεν κάνει πίσω σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός προσδοκά πως ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός που θα κάνει πίσω και από το κυβερνητικό στρατόπεδο στέλνουν μήνυμα πως ο κυβερνητικός εταίρος δεν θα επιλέξει να είναι αυτός που θα δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία για εκλογές.

«Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα επιλέξει ο ίδιος να ρίξει νερό στον μύλο των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Δεν θα διευκολύνει τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων. Αν το κάνει, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα το κάνει», είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη στο Open.

Τις τελευταίες ώρες πάντως διακινείται ένα σενάριο που αναφέρει πως αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοινώσει στον πρωθυπουργό ότι αποσύρει την εµπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να ζητήσει άµεσα την παροχή ψήφου εµπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να γίνει σήµερα το βράδυ, µετά την ολοκλήρωση του ραντεβού ή το Σάββατο το πρωί.

Πριν τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου πάντως θα γίνει η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά την αναβολή της την Τετάρτη και εκεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναμένεται να ζυγίσει τις δυνάμεις του και να αποσαφηνίσει τυχόν απώλειες βουλευτών του ως προς τη δική του γραμμή.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM