Τρίτη στις 18.00 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Για το σχέδιο άρσης των μέτρων

Τρίτη στις 18.00 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Για το σχέδιο άρσης των μέτρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αύριο, στις 6 το απόγευμα, αναμένεται το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον κορωνοϊό. 

Στο νέο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί εδώ και πάνω από έναν μήνα λόγω κορωνοϊού. 

Οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς, με σκοπό να οριστικοποιηθεί ο δρόμος προς την «επόμενη ημέρα», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και αλλαγές στο αρχικό σχέδιο που τέθηκε στο τραπέζι.

Αρκετές ημερομηνίες είναι ανοιχτές, αλλά έχει «κλειδώσει» η έναρξη για επιστροφή στην κανονικότητα στις 4 Μαΐου.

Πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παρουσίασε επιγραμματικά το σχέδιο, αναφέροντας πως μετά τη λήξη των μέτρων θα ξεδιπλώνεται σε στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να αξιολογείται η εξέλιξη της επιδημίας. Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες για την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και με συγκεκριμένη χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM