Η Σαουδική Αραβία καταργεί το μαστίγωμα - Τι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Η Σαουδική Αραβία καταργεί το μαστίγωμα - Τι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο Facebook Twitter
0

Η Σαουδική Αραβία θα καταργήσει το μαστίγωμα ως μορφή τιμωρίας, σύμφωνα με νομικό έγγραφο που δημοσίευσαν μέσα ενημέρωσης.

Η οδηγία του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφέρει πως το μαστίγωμα να αντικατασταθεί από φυλάκιση ή πρόστιμα. 

Επίσης σημειώνει πως πρόκειται για επέκταση των μεταρρυθμίσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επιχειρεί ο βασιλιάς Σαλμάν με τον γιο του, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η Σαουδική Αραβία έχει δεχθεί έντονη κριτική για την φυλάκιση αντιφρονούντων και την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.  

Η τελευταία φορά που μαστίγωμα έγινε πρωτοσέλιδο στη χώρα ήταν το 2015 όταν ο μπλόγκερ Raif Badawi τιμωρήθηκε δημοσίως με αυτόν τον τρόπο, επειδή φέρεται να καταδικάστηκε για κυβερνοεπιθέσεις και προσβολή στο Ισλάμ.

Υποβλήθηκε σε 1.000 μαστιγώματα σε εβδομαδιαία βάση αλλά παγκόσμια κατακραυγή και αναφορές πως κινδύνευε να πεθάνει έδωσαν τέλος στο συγκεκριμένο κομμάτι της καταδίκης του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM