Γερμανία: Φόβοι για δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Λόγω πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων

Γερμανία: Φόβοι για δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Λόγω πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων Facebook Twitter
Πελάτες σε κατάστημα του Μονάχου στις 20/04/2020, την ημέρα που άνοιξε ξανά σειρά καταστημάτων στη Γερμανία. (ΕΡΑ)
0

Η πρόωρη χαλάρωση των περιορισμών λόγω του κορωνοϊού στη Γερμανία επικρίνεται από όλο και περισσότερους λοιμωξιολόγους, διότι φοβούνται ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα χειρότερα από το πρώτο.

Πέρασε μόλις μια εβδομάδα αφότου η καγκελάριος διασκέφτηκε με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κρίσης κορωνοϊού. Η μάσκα συστήνεται απλώς «ανεπιφύλακτα». Εν τω μεταξύ, η σύσταση έχει γίνει καθήκον σε εθνικό επίπεδο. Σε αντιστάθμισμα, όλα τα κρατίδια χαλάρωσαν τους περιορισμούς. Μερικά περισσότερο, άλλα λιγότερο. Τα νεώτερα στοιχεία για την εξέλιξη του κορονοϊού από τη Γερμανία είναι ελπιδοφόρα, αλλά τα φαινόμενα απατούν, λένε οι ειδικοί.

Σε συνέντευξή της στο Spiegel Online, η λοιμωξιολόγος Μέλανι Μπρίνκμαν, του ερευνητικού κέντρου υγείας Χέλμχολτς του Μονάχου, επέκρινε την ομοσπονδιακή και τις τοπικές κυβερνήσεις διότι «με τις αποφάσεις τους για την χαλάρωση των μέτρων έστειλαν ένα λάθος μήνυμα. Είναι ψευδαίσθηση το να μιλάμε για βελτίωση. Εξακολουθούμε να είμαστε ακόμα στην αρχή της πανδημίας, αλλά φοβάμαι ότι πολλοί δεν παίρνουν πλέον τόσο σοβαρά τον ιό και ότι έρχονται ξανά σε επαφή με πολλούς», τόνισε.

Η Μπρίνκμαν συμφωνεί με την πρόβλεψη του κορυφαίου λοιμωξιολόγου του νοσοκομείου Charite του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν, ο οποίος, δεδομένης της χαλάρωσης των περιορισμών, φοβάται επίσης ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού που θα μπορούσε να είναι χειρότερο από το πρώτο.

«Εάν το πάρουμε ελαφρά, θα συμβεί ακριβώς αυτό το σενάριο: ναι, θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, το οποίο θα είναι ακόμη πιο σοβαρό από το προηγούμενο, γιατί θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα και θα είναι λιγότερο τοπικά περιορισμένο, όπως συνέβη με το πρώτο κύμα. Ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης, το ποσοστό μόλυνσης πιθανότατα θα αυξηθεί πάνω από το ένα και τότε θα έχουμε εκθετική ανάπτυξη που θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί», προειδοποίησε και η Μέλανι Μπρίνκμαν, η ειδικός του κέντρου Χέλμχολτς του Μονάχου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Spiegel-online/Deutschlandfunk/NDR

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Βιγιέγας Γκονζάλες αντιστάθηκε σε έλεγχο και «οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον των αστυνομικών»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Διεθνή / Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η Πόλη της Γάζας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς - Προειδοποίησε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM