Γερμανία: Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό - Ανησυχία για την άνοδο του αντισημιτισμού

Γερμανία: Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό - Ανησυχία για την άνοδο του αντισημιτισμού Facebook Twitter
0

Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για μία άνοδο του αντισημιτισμού στη χώρα, λόγω της μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς οι διάφορες «θεωρίες συνωμοσίας» κάνουν θραύση στα social media.

«Υπάρχει άμεση σύνδεση ανάμεσα στη μετάδοση του κορωνοϊού σήμερα και στη διασπορά του αντισημιτισμού. Οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν μεγάλη επιτυχία σε καιρούς κρίσης», τόνισε ο επίτροπος της γερμανικής κυβέρνησης για τον αντισημιτισμό Φέλιξ Κλάιν.

Χαρακτηρίζοντας τον κορωνοϊό ως «μολυσματικό ιό», ο Κλάιν ανέφερε μία θεωρία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναφέρει πως η πανδημία είναι το αποτέλεσμα ενός αποτυχημένου πειράματος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν την κρίση του κορωνοϊού προς όφελός τους», τόνισε ο ίδιος, στη διάρκεια της παρουσίασης μίας μελέτης για το θέμα, με τη συμμετοχή πολλών γερμανικών πανεπιστημίων και με χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ στο διάστημα 2021-25.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM