Κορωνοϊός: Ψέκασαν μετανάστες για να τους απολυμάνουν - Οργή στην Ινδία

Κορωνοϊός: Ψέκασαν μετανάστες για να τους απολυμάνουν - Οργή στην Ινδία Facebook Twitter
1

Κατακραυγή προκάλεσαν στην Ινδία οι υγειονομικοί υπάλληλοι που ψέκασαν μια ομάδα μεταναστών εργατών με απολυμαντικό, εν μέσω των φόβων ότι μια ενδεχόμενη μετακίνηση ανθρώπων, σε μεγάλη κλίμακα, από τις πόλεις στην ύπαιθρο θα συμβάλει στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Σε ένα βίντεο διακρίνονται οι οικονομικοί μετανάστες που κάθονται σε έναν δρόμο στη Μπαρέιλι, μια περιοχή του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, στη βόρεια Ινδία. Υγειονομικοί υπάλληλοι, που φορούν προστατευτικές στολές στρέφουν τις μάνικες πάνω τους και τους λούζουν με απολυμαντικό.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν οργή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Νίτις Κουμάρ, ο κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος της περιοχής, είπε ότι οι υπάλληλοι είχαν διαταχθεί να απολυμάνουν τα λεωφορεία που χρησιμοποιούν οι τοπικές αρχές αλλά στον «ζήλο» τους έστρεψαν τις μάνικες και εναντίον των μεταναστών. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έθεσε τη χώρα σε καραντίνα στις 25 Μαρτίου. Χιλιάδες εργάτες έφυγαν τότε από τις πόλεις και κατευθύνθηκαν στα χωριά τους αφού δεν μπορούσαν πλέον να βρουν δουλειά και τα δημόσια μέσα μεταφοράς εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, υπάρχουν πάνω από 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 29 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM
Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM