Μέσα στην τηλεσύσκεψη του Μαξίμου - Βίντεο

EUROKINISSI
0

Η πρώτη τηλε-σύσκεψη μέσω της πλατφόρμας e:Presence στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερράκακης, εξήγησε τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας, θα έχουν τη δυνατότητα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να πραγματοποιούν εξ αποστάσεως συσκέψεις. 


Με την πλατφόρμα e:Presence που παραδόθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο διευκόλυνσης της τηλεργασίας λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, δίνεται η δυνατότητα στους φορείς του Δημοσίου να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις. Η υπηρεσία υποστηρίζει δύο διακριτές κλάσεις χρηστών (απλός χρήστης – συντονιστής) που διαφοροποιούνται ως προς τα δικαιώματα χρήσης που τους προσδίδονται.

Μέσα στην τηλεσύσκεψη του Μαξίμου - Βίντεο Facebook Twitter
EUROKINISSI

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.


Πλέον κάθε φορέας του ευρύτερου Δημοσίου μπορεί να ορίσει έναν (ή και περισσότερους) συντονιστή τηλεδιασκέψεων και ταυτόχρονα να ενημερώσει όλα τα στελέχη του για τη δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας. Οι απλοί χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να συμμετέχουν σε μια τηλεδιάσκεψη ύστερα από πρόσκληση που τους αποστέλλεται, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν μια τηλεδιάσκεψη. Το δικαίωμα προγραμματισμού μιας τηλεδιάσκεψης και πρόσκλησης άλλων χρηστών για συμμετοχή σε αυτήν, δεσμεύοντας πόρους του συστήματος για τη διάθεσή της σε συγκεκριμένο χρόνο, έχουν μόνο οι συντονιστές.


Οδηγίες εγγραφής και χρήσης της πλατφόρμας έχουν αποσταλεί σε όλες τις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται τεχνική υποστήριξη. Η διαδικασία εγγραφής για όλους τους χρήστες είναι ιδιαίτερα απλή και η ταυτοποίησή τους διενεργείται μέσω της υπηρεσίας αυθεντικοποίησης του TaxisNet. Στη συνέχεια η υπηρεσία φροντίζει διαφανώς για τον χρήστη να επικοινωνήσει με το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να πιστοποιηθεί η ιδιότητα του χρήστη ως στέλεχος του Ελληνικού Δημοσίου. Ήδη η σχετική Εγκύκλιος έχει σταλεί στις δημόσιες υπηρεσίες, για τη σωστή χρήση της πλατφόρμας.

Μέσα στην τηλεσύσκεψη του Μαξίμου - Βίντεο Facebook Twitter
EUROKINISSI
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM