Βρούτσης: Σε μία δόση τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Βρούτσης: Σε μία δόση τα αναδρομικά των συνταξιούχων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΡ
1

Σε μία δόση θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.


Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στον ΣΚΑΪ τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα καταβληθούν εφάπαξ, σε μία δόση.

Ο κ Βρούτσης είπε ότι το νέο ασφαλιστικό που θα τεθεί σε διαβούλευση έως την Τρίτη, είναι απολύτως ασφαλές και βιώσιμο έως και το 2070. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις, ενώ όλοι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. Ανέφερε επίσης ότι οι αυξήσεις αφορούν και όσους έχουν από 30 χρόνια και μία ημέρα ασφάλιση.

Ο Υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό δεν εμπεριέχει καμία μείωση των συντάξεων, ενώ οι ωφελημένοι θα αγγίξουν το 1 εκατομμύριο. Παράλληλα, από τα μέσα του 2020 δεν θα υπάρχει καμία απλήρωτη σύνταξη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η παρακράτηση της σύνταξης σε όσους συνταξιούχους εργάζονται θα είναι πλέον μόνο 30%, ενώ επανέρχεται στο 70% η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους. Δήλωσε τέλος ότι θεσπίζονται επικουρικά ταμεία με μεγαλύτερες επικουρικές.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα έδινε 13η σύνταξη και θα επανέφερε τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα (LoL) έκοψε μέχρι και το ΕΚΑΣ.Η ΝΔ που δεν υποσχέθηκε τίποτα, αυξάνει τις συντάξεις και δίνει τα αναδρομικά σε μία δόση.Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά. ---===---