«Με έχουν απαγάγει»: 14χρονη ζήτησε βοήθεια στο Snapchat και γλίτωσε από τον βιαστή της

«Με έχουν απαγάγει»: 14χρονη ζήτησε βοήθεια στο Snapchat και γλίτωσε από τον βιαστή της Facebook Twitter
Χάρη στο Snapchat εντοπίστηκε και διασώθηκε μία έφηβη που είχε απαχθεί από τρεις άνδρες EPA
0

Μια 14χρονη γλίτωσε από τους απαγωγείς και βιαστές της χάρη σε μία δυνατότητα της εφαρμογής Snapchat.

Την περασμένη Τρίτη, η ανήλικη γνώρισε έναν 55χρονο στην Καπιτόλα της βόρειας Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άλμπερτ Τόμας Βασκέζ έδωσε στην κοπέλα ναρκωτικά με αποτέλεσμα η 14χρονη να μην είναι σε θέση να κουνηθεί, να αμυνθεί ή να προστατεύσει τον εαυτό της. Ο δράστης κάλεσε δύο ακόμα άνδρες για να τον βοηθήσουν να μεταφέρει το θύμα του στο όχημά του.

Ο Βασκέζ κακοποίησε σεξουαλικά την αναίσθητη 14χρονη στο όχημα του, σύμφωνα με την αστυνομία, και στη συνέχεια οι τρεις άνδρες οδήγησαν το κορίτσι σε ένα μοτέλ στο Σαν Χοζέ, όπου την μετέφεραν σε ένα δωμάτιο του δεύτερου ορόφου και ο 55χρονος την κακοποίησε ξανά σεξουαλικά.

Ενώ βρισκόταν εγκλωβισμένη στο ξενοδοχείο, η 14χρονη άρχισε να συνέρχεται και συνειδητοποιώντας τι έχει συμβεί, έγραψε στο Snapchat ότι την είχαν απαγάγει, ζητώντας από τους φίλους της βοήθεια. Η ίδια δεν γνώριζε που βρισκόταν αλλά οι φίλοι της κατάφεραν να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία της με την βοήθεια της εφαρμογής, που επιτρέπει την κοινοποίηση ακριβούς τοποθεσίας σε φίλους, και ειδοποίησαν την άμεση δράση.

Την ώρα που κατέφταναν οι αστυνομικοί ο Βασκέζ επιχειρούσε να διαφύγει, έχοντας αφήσει το θύμα του μέσα στο δωμάτιο του μοτέλ. Συνελήφθη με τις κατηγορίες της απαγωγής, της παράνομης κράτησης ανηλίκου και του βιασμού με την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο συνεργοί του συνελήφθησαν μία ημέρα αργότερα με τις κατηγορίες της απαγωγής και της συνωμοσίας.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM
Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Οι επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM