Ενέδρα Ταλιμπάν σε αυτοκινητοπομπή αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν

Ενέδρα Ταλιμπάν σε αυτοκινητοπομπή αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
0

Αυτοκινητοπομπή των αμερικανικών δυνάμεων έπεσε σήμερα σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο στην επαρχία Κανταχάρ στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ και Αφγανός αξιωματούχος.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

"Αποτιμούμε την κατάσταση και θα γνωστοποιήσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις είναι διαθέσιμες", εξήγησε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι ανακοίνωσε ότι από την έκρηξη επλήγη ένα όχημα "των Αμερικανών εισβολέων" κοντά στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ, προσθέτοντας ότι το όχημα καταστράφηκε και όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν.

Παρά τη συνηθισμένη χειμερινή κατάπαυση των εχθροπραξιών που κηρύσσουν οι Ταλιμπάν κάθε χρόνο, οι επιθέσεις με βόμβες τοποθετημένες στον δρόμο εναντίον των αφγανικών δυνάμεων και των ξένων συμμάχων τους συνεχίζονται.

Ανώτερος Αφγανός αξιωματούχος από την Καμπούλ επεσήμανε ότι η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Νταντ και ότι η βόμβα έπληξε ένα από τα τεθωρακισμένα οχήματα των αμερικανικών δυνάμεων.

Ξένα στρατεύματα έχουν αποκλείσει την περιοχή και κρατούν τις αφγανικές δυνάμεις μακριά, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM