Σε νέα απεργία πείνας ο «Mr Bitcoin» μετά την απόφαση να εκδοθεί στη Γαλλία

Σε νέα απεργία πείνας ο «Mr Bitcoin» μετά την απόφαση να εκδοθεί στη Γαλλία Facebook Twitter
Ο Αλεξάντερ Βίνικ που εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας, κατεβαίνει σε νέα απεργία πείνας - EUROKINISSI
0

Νέα απεργία πείνας ξεκινά ο «Mr Bitcoin», κατά κόσμον Αλεξάντερ Βίνικ, μετά την απόφαση για έκδοσή του στη Γαλλία, την οποία ο ίδιος αποκαλεί «θανατική καταδίκη». 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του 40χρονου Ρώσου γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης, κατά της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, με την οποία αποφασίστηκε να εκδοθεί ο εντολέας της, αρχικά στη Γαλλία, με δεύτερο προορισμό τις ΗΠΑ και τρίτο την Ρωσία.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη λάβει γνώση της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, ούτε ο ίδιος ο εντολέας της.

Η απόφαση να εκδοθεί στην Γαλλία προκάλεσε την αντίδραση του Αλεξάντερ Βίνικ που επιθυμούσε την έκδοσή του στη Ρωσία, ενώ μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης ξεκίνησε νέα απεργία πείνας, κάνοντας λόγο για άδικη απόφαση και για «θανατική καταδίκη».

Πάντως, ο Αλεξάντερ Βίνικ εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας, με προβλήματα υγείας, μετά την προηγούμενη απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ είχε συλληφθεί στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017, ενώ παραθέριζε με την οικογένειά του (την σύζυγο και τα δύο παιδιά του). Για την έκδοσή του είχαν κάνει από ένα αίτημα οι ΗΠΑ και η Γαλλία και δύο η Ρωσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM
«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM