Οι Αμερικανοί είναι διχασμένοι για την αποπομπή του Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Οι Αμερικανοί είναι διχασμένοι για την αποπομπή του Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση Facebook Twitter
EPA
0

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Αμερικανοί για την αποπομπή του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.


Ειδικότερα, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς θέλουν να αποπεμφθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του μετά την παραπομπή του σε δίκη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση αυτή, που διενεργήθηκε τις ώρες αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, στην οποία τα κόμματα τήρησαν την κομματική γραμμή, δείχνει ότι η παραπομπή του Τραμπ για τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης των εργασιών του Κογκρέσου δεν άλλαξε τις απόψεις των πολιτών, σε μια βαθιά διχασμένη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το 42% των ερωτηθέντων –οι περισσότεροι Δημοκρατικοί– είπε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να καθαιρεθεί, μετά την παραπομπή του. Μεγαλύτερο ωστόσο, στο 46%, είναι το ποσοστό εκείνων που κρίνουν ότι ο πρόεδρος δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμά του. Το 17% θεωρεί ότι θα πρέπει να του αποδοθεί μομφή αλλά να παραμείνει στην προεδρία. Σχεδόν τρεις στους δέκα (ποσοστό 29%) θεωρούν ότι οι κατηγορίες σε βάρος του προέδρου θα πρέπει να απορριφθούν.

Το 26% δήλωσε εξάλλου ότι «στηρίζουν περισσότερο» τον Τραμπ, τώρα που έχει παραπεμφθεί ενώ το 20% είπε ότι τον στηρίζει λιγότερο από πριν. Το 48% δεν έχει αλλάξει την άποψη που είχε ήδη για τον πρόεδρο.

Όταν ρωτήθηκαν συγκεκριμένα για τις κατηγορίες, το 53% συμφώνησε ότι ο Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του και το 51% ότι παρακώλυσε το Κογκρέσο. Εξάλλου, το 44% είπε ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο η Βουλή χειρίστηκε το θέμα, ενώ το 41% τον αποδοκιμάζει.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε δείγμα 1.108 προσώπων από όλες τις ΗΠΑ. Το περιθώριο λάθους της ανέρχεται στις συν/πλην 3 μονάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM