Στέρτζον προς Τζόνσον: Η Σκωτία θέλει το δικαίωμά της να επιλέξει το δικό της μέλλον

Στέρτζον προς Τζόνσον: Η Σκωτία θέλει το δικαίωμά της να επιλέξει το δικό της μέλλον Facebook Twitter
Ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να αναγνωρίσει ότι το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) έχει εντολή για δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, δήλωσε σήμερα η Νίκολα Στέρτζον = EPA
0

Να εστιάσει στην πραγματικότητα και να αναγνωρίσει ότι το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) έχει εντολή για δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία κάλεσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

Το SNP κέρδισε 48 από τις 59 έδρες της Σκωτίας στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου στις βουλευτικές εκλογές, γεγονός που ωθεί την Στέρτζον να πιέσει για την διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Ωστόσο, ο Τζόνσον, ενισχυμένος από την συντριπτική νίκη του Συντηρητικού Κόμματος και την εξασφάλιση πλειοψηφίας 80 εδρών δήλωσε τηλεφωνικά στην Στέρτζον ότι είναι αντίθετος στην διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.

«Ήμουν αυστηρή μαζί του ότι έχω εντολή για να προσφέρω στους ανθρώπους την επιλογή. Επανέλαβε ότι είναι αντίθετος σε αυτό», δήλωσε η Στέρτζον στο Skynews. «Αλλά...ας εστιάσουμε στην πραγματικότητα εδώ - οι εκλογές αυτής της εβδομάδας ήταν μία στιγμή ορόσημο για την Σκωτία», πρόσθεσε.


«Είναι ξεκάθαρο ότι η Σκωτία θέλει διαφορετικό μέλλον από αυτό που επελέγη από το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου και η Σκωτία θέλει το δικαίωμά της να επιλέξει το δικό της μέλλον», είπε η ίδια.


Η Νίκολα Στέρτζον δήλωσε χθες ότι η ημιαυτόνομη κυβέρνηση του Εδιμβούργου θα δώσει την άλλη εβδομάδα στην δημοσιότητα εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία για την μεταφορά εξουσιών από το Λονδίνο που θα της επιτρέψει να οργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Οι πολίτες της Σκωτίας ψήφισαν στο δημοψήφισμα του 2014 υπέρ της παραμονής της χώρας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν η αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπήρχε ούτε ως υποψία στον ορίζοντα. Δύο χρόνια μετά, ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έκτοτε, η Στέρτζον επιμένει ότι η Σκωτία αξίζει μία ευκαιρία να αποφασίσει εάν θέλει να γίνει ανεξάρτητη χώρα, διότι αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την θέλησή της, ακολουθώντας την πλειοψηφία των πολιτών της Αγγλίας και της Ουαλίας που ψήφισαν υπέρ του Brexit.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM