Πιο ακριβό κι από αυτοκίνητο: Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε καβούρι στην Ιαπωνία

Πιο ακριβό κι από αυτοκίνητο: Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε καβούρι στην Ιαπωνία Facebook Twitter
1

Έναντι 5 εκατομμυρίων γεν, ήτοι 46.000 δολαρίων, πουλήθηκε ένα καβούρι Αρκτικής σε δημοπρασία στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει «πιάσει» ποτέ καβούρι, σύμφωνα με την εταιρεία δημοπρασίας, στην περιφέρεια Τόττορι.

Το ακριβοθώρητο καρκινοειδές ήταν αρσενικό, ζύγιζε 1,2 κιλά και είχε μήκος κοντά στα 15 εκατοστά. Η τιμή πώλησής του κατέρριψε μακράν το προηγούμενο ρεκόρ ενός άλλου κάβουρα Αρκτικής που πωλήθηκε, επίσης στο Τόττορι, πέρυσι έναντι 18.000 δολαρίων. Το, αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, καβούρι θα καταλήξει στο πιάτο ενός από τα ακριβά εστιατόρια της Γκίνζα, της πολυτελούς συνοικίας του Τόκιο.

Πιο ακριβό κι από αυτοκίνητο: Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε καβούρι στην Ιαπωνία Facebook Twitter
Περιζήτητος μεζές θεωρείται το συγκεκριμένο είδος καβουριού στην Ιαπωνία

«Το γνωρίζω πως είναι δυσάρεστο, αλλά συμβαίνει. Και είμαι σίγουρος πως η γεύση του θα είναι αντάξια της τιμής του», είπε στο CNN ο πλειοδότης και αγοραστής του καβουριού, Τετσούι Χαμασίτα.

Η σεζόν για την αλιεία του συγκεκριμένου είδους καβουριού ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, με την πρώτη δημοπρασία να γίνεται την επόμενη μέρα (Πέμπτη) σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Το καβούρι της Αρκτικής είναι περιζήτητος μεζές στην Ιαπωνία και αφθονεί στα νερά ανοιχτά της περιφέρειας Τόττορι (μεταξύ Οσάκα και Χιροσίμα), όπου και αλιεύεται τους ψυχρότερους μήνες.

Με πληροφορίες από το CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
θα έλεγα οτι ειναι παρακμιακό και θλιβερό να πωλείτε ενα καβούρι πιο ακριβά απο χρυσό ($47/gram) ωστόσο, από την άλλη, ως διαφημιστικό κόστος, τα $46.000 για να μάθει όλος ο πλανήτης οτι υπάρχει ενα hyper-luxury εστιατόριο θαλασσινών στην ginja ή οτι η ψαραγορά του Τοκίο είναι η καλύτερη και πιο exclusive παγκοσμίως, είναι μηδαμινό.