Διακόπηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

Διακόπηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διακόπηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και άλλων 22 κατηγορούμενων που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2018 στις φυλακές του Κορυδαλλού, δεν παρέστη στη δίκη. Με έγγραφό του που ανέγνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δήλωσε πως « δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου, θα με εκπροσωπήσει ο συνήγορός μου».

Η δίκη διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου οι νεοδιορισθέντες δικηγόροι τεσσάρων κατηγορουμένων να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Ο Αρτέμης Σώρρας, ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει χιλιάδες ότι είναι διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση, μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του ότι του είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που είχαν μαζί επιχείρηση με παιδότοπους.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος 6 χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δώριζε στο ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους.

Τον Οκτώβριο του 2014 το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδας ότι τα έγγραφα αυτά είναι προϊόν απάτης, καθώς δεν αποτελούν έγκυρα χρηματοοικονομικά μέσα παροτρύνοντας να απευθυνθούν στις διωκτικές αρχές.

Στις 16 Ιουνίου 2018 ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στον Άλιμο. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου και διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM