Οι γκέι πιγκουίνοι στην Αυστραλία υιοθέτησαν και άλλο αυγό - Πέρυσι εκκόλαψαν ένα για πρώτη φορά

Οι γκέι πιγκουίνοι στην Αυστραλία υιοθέτησαν και άλλο αυγό - Πέρυσι εκκόλαψαν ένα για πρώτη φορά Facebook Twitter
0

Ένα ζευγάρι γκέι πιγκουίνων στην Αυστραλία υιοθέτησε και νέο αυγό αφού πέρυσι εκκόλαψαν με επιτυχία τον πρώτο τους νεοσσό.

Οι Sphen και Magic, δυο αρσενικοί πιγκουίνοι στο Sea Life Aquarium του Σίδνεϊ έγιναν διάσημοι παγκοσμίως όταν τον Οκτώβριο του 2018 εκκόλαψαν το πρώτο τους αυγό, με τον νεοσσό να παίρνει το όνομά του από τους ίδιους, ήτοι Sphengic.



Σύμφωνα με το Sea Life, ο Sphen εκδήλωσε την αγάπη του για τον Magic δίνοντάς του «μια ξεχωριστή πέτρα», που στη γλώσσα των πιγκουίνων ισοδυναμεί με πρόταση γάμου.

Ωστόσο, πολύ σύντομα οι φροντιστές διαπίστωσαν πως το γκέι ζευγάρι είχε αρχίσει να φτιάχνει μια καινούργια φωλιά στην διάρκεια της φετινής περιόδου αναπαραγωγής.

«Έχουν την πιο καθαρή, τακτοποιημένη και μεγαλύτερη φωλιά στην αποικία και όταν παρατηρήσαμε πως ένα άλλο ζευγάρι δυσκολευόταν να εκκολάψει δυο αυγά ταυτόχρονα, πήραμε την απόφαση να δώσουμε το δεύτερο αυγό στους Sphen και Magic. Η μικρή Sphengic είχε ένα τέλειο ξεκίνημα στη ζωή του υπό την φροντίδα τους και παρόλο που έχει πολλή ενέργεια και φωνάζει αρκετά, έχει ωριμάσει υπέροχα αλλά παραμένει αρκετά αβέβαιη σχετικά με το τι κάνουν όλοι οι ενήλικες στην αναπαραγωγική περίοδο. Η Sphengic ίσως αποκτήσει έναν μικρό αδερφό ή αδερφή τις επόμενες εβδομάδες ίσως και όχι, επειδή ακόμη δεν έχουμε επιβεβαιώσει πως το αυγό είναι γόνιμο», σχολίασε η επόπτρια των πιγκουίνων, Tish Hannan.


Να σημειωθεί πως τον περσινό Σεπτέμβριο, ένα ζευγάρι θηλυκών πιγκουίνων εκκόλαψε αυγό στο Sea Life Aquarium του Λονδίνου. Οι φροντιστές εκεί αποφάσισαν να επιτρέψουν στο νεοσσό να μεγαλώσει ως genderless, δηλαδή χωρίς φύλο, κάτι που θεωρείται φυσιολογικό στην φύση μέχρι να ωριμάσουν οι πιγκουίνοι.

Οι γκέι πιγκουίνοι στην Αυστραλία υιοθέτησαν και άλλο αυγό - Πέρυσι εκκόλαψαν ένα για πρώτη φορά Facebook Twitter
Οι γονείς Sphen και Magic μαζί με το μωρό τους, Sphengic.
Οι γκέι πιγκουίνοι στην Αυστραλία υιοθέτησαν και άλλο αυγό - Πέρυσι εκκόλαψαν ένα για πρώτη φορά Facebook Twitter
Η Sphengic γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια στις 19 Οκτωβρίου.
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Ο 83χρονος Τζον Χιουμ, πρώην κτηματομεσίτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού κοπαδιού ρινόκερων, συνελήφθη στη Νότια Αφρική κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο κεράτων
LIFO NEWSROOM
Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM