ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΗΠΑ: Αποζημίωση εκατομμυρίων σε αστυνομικό - Του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του»

ΗΠΑ: Αποζημίωση εκατομμυρίων σε αστυνομικό - Του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του» Facebook Twitter
0

Αποζημίωση σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων επιδικάστηκε σε γκέι αστυνομικό στο Μιζούρι, στον οποίο είπαν πως αν ήθελε προαγωγή θα έπρεπε «να μετριάσει την ομοφυλοφιλία του».

Ο Keith Wildhaber, αρχιφύλακας στην αστυνομία του Σεντ Λούις κατέθεσε μήνυση εναντίον του τμήματος το 2017, αφού, όπως ισχυρίστηκε, τον παράβλεψαν 23 φορές σε διαδικασίες προαγωγής. Στο δικαστήριο κατατέθηκε επίσης πως αξιωματικός της αστυνομίας είχε αποκαλέσει τον Wildhaber «κουνιστό».

«Μου προκάλεσε αηδία. Νομίζω πως απάντησα κάτι όπως "δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάνουμε αυτή τη συζήτηση το 2014". Με συγκλόνισε που άκουσα τέτοια πράγματα» κατέθεσε ο αστυνομικός στο δικαστήριο.

Ο Wildhaber είπε πως ο John Saracino, πρώην μέλος της επιτροπής προαγωγών του Σεντ Λούις, του ζήτησε να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του», κάτι που ο δεύτερος αρνείται.

ΗΠΑ: Αποζημίωση εκατομμυρίων σε αστυνομικό - Του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του» Facebook Twitter

Η Donna Woodland, μάρτυρας στη δίκη, υποστήριξε τα λεγόμενα του Wildhaber και κατέθεσε πως είχε ακούσει τον αρχηγό της αστυνομίας του Σεντ Λιούις να του λέει πως «υπερέβαλε πολύ με την ομοφυλοφιλία του και έπρεπε να χαμηλώσει του τόνους αν ήθελε προαγωγή». Επίσης θυμήθηκε πως της είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρεις για ποιον λέω, έτσι; Τον κουνιστό».

«Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Αν κάνεις διακρίσεις θα το πληρώσεις ακριβά», δήλωσε ένας από τους ενόρκους που πήραν την απόφαση υπέρ του αστυνομικού.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σεντ Λούις είπε πως θα διορίσει νέα μέλη στην επιτροπή για τις προαγωγές. «Το αστυνομικό μας τμήμα πρέπει να είναι ένα μέρος όπου κάθε μέλος της κοινότητας και κάθε αστυνομικός θα νιώθει πως τον σέβονται και τον αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται αξιοκρατικά και με κριτήριο ποιος είναι καλύτερος για την δουλειά», ανέφερε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ