Παρίσι: 4 νεκροί αστυνομικοί από επίθεση με μαχαίρι - Νεκρός και ο δράστης

Παρίσι: 4 νεκροί αστυνομικοί από επίθεση με μαχαίρι - Νεκρός και ο δράστης Facebook Twitter
EPA
0

Τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας σκοτώθηκαν το απόγευμα στη Γαλλία, από την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ένας άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι αλλά έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν επί τόπου. Τώρα, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV μεταδίδει ότι τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Το ίδιο μεταδίδουν και οι ανταποκριτές του Guardian. 

Ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εσωτερική αυλή της έδρας της παρισινής αστυνομίας, εργαζόταν στη Διεύθυνση Πληροφοριών. Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα μέσα στο εμβληματικό κτίριο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης μαχαίρωσε θανάσιμα έναν συνάδελφό του με κεραμικό μαχαίρι, πριν στραφεί στα επόμενα θύματά του. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, εκτός από τον ένοπλο, νεκροί έπεσαν τρεις ένστολοι άνδρες και μία γυναίκα.  Τελικά ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση. Τα κίνητρα του παραμένουν άγνωστα. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ και ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ, μετέβησαν λίγο αργότερα στο σημείο. Ο δράστης εργαζόταν επί 20 χρόνια στο αρχηγείο και είχε πρόσβαση στα ενδότερα του κτιρίου.  Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Τουρκία, αλλά τελικά ανέβαλε την αναχώρησή του μετά το περιστατικό.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το παρισινό μετρό RATP ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι ο σταθμός Cite (που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας) έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Με πληροφορίες από BFM TV και Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM