ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Aν τολμά ο Μητσοτάκης ας κάνει εξεταστική

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Aν τολμά ο Μητσοτάκης ας κάνει εξεταστική Facebook Twitter
2

«Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν» αναφέρει σε ανακοίνωση του o ΣΥΡΙΖΑ, για τις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί για πολλοστή φορά τον Κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσα από την «ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου» και να κάνει «αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία»

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο εισαγγελικός λειτουργός που διεξάγει την έρευνα για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis, διαβίβασε την δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα την διαβιβάσει στην Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.

Τώρα, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ελεγχθούν πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία στην διαχείριση του συνόλου των ερευνών.

Στις καταθέσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονόμασαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη ενώ κατήγγειλαν επίσης ότι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση. Από τη στιγμή που στις καταθέσεις έγινε αναφορά σε πρόσωπα με υπουργικές θέσεις κατά την εξεταζόμενη περίοδο, με βάση τον νόμο, ο εισαγγελέας ήταν υποχρεωμένος να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Νοβάρτις ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν.

Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους.

Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Aν τολμά ο Μητσοτάκης ας κάνει εξεταστική Πηγή: www.lifo.grΑκούγεται Ψευτοηρωϊισμός "αθώων".Ο λαός - στην πλειοψηφία του - από ένστικτο και λογική συνεκτίμηση δεδομένων μαζί, μάλλον έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Και αυτό φάνηκε και στις εκλογές.Τα άλλα θα τα υποστούμε - γιατί νομίζω ότι θα προκύψει για την πολιτική ζωή της χώρας βρώμικος πόλεμος, δυστυχώς.
Άλλο που δεν θέλουν οι Συριζαίοι να γίνει πάλι μπάχαλο η Βουλή όπως το 2010-2013. Σίγουρα πάντως αυτήν την φορά δεν θα υπάρξουν «Αγανακτισμένοι» απ´εξω να τους σιγοντάρουν.