Συναγερμός από τον ιό Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Συναγερμός από τον ιό Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει από την ραγδαία εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη με τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην περιοχή να ανέρχονται σε 21.

Σύμφωνα με το XanthiNea τα 13 από τα 21 κρούσματα αφορούν ασθενείς με εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται δηλαδή για ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά ασθενών, ενώ ήδη σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό στην Ξάνθη. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Νέο Ζυγό και έναν ηλικιωμένο άνδρα στην Μάνδρα.

Το μεγαλύτερο πλήθος των κρουσμάτων καταγράφεται στον Δήμο Τοπείρου, με τους ασθενείς από τον ιό να ανέρχονται σε οκτώ ενώ ακολουθούν ο Δήμος Αβδήρων με επτά κρούσματα και ο δήμος Ξάνθης με έξι.

Σημειώνεται ότι ο ιός έχει κάνει την εμφάνισή του και σε άλλες περιοχές της Θράκης ενώ ιδιαίτερα αισθητή είναι η παρουσία του και στην Καβάλα. Στην Κομοτηνή τα κρούσματα ανέρχονται σε τρία και ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στον Έβρο, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων του ιού στην Θράκη να ανέρχεται σε 25.Στην Καβάλα συνολικά 22 άτομα έχουν νοσήσει από τον ιό μέχρι στιγμής με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στον Δήμο Νέστου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Ελλάδα / Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Συγκίνηση προκαλεί η απόφαση των οικογενειών των δύο παιδιών να δωρίσουν τα όργανά τους – «Η καρδιά του θα χτυπάει κάπου αλλού και θα την ακούω», λέει ο πατέρας του 12χρονου
LIFO NEWSROOM
Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Ελλάδα / Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φυγόποινος πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων – Καταζητούνταν μετά την καταδίκη του για την τραγωδία στο Μάτι
LIFO NEWSROOM