Αργεντινή: Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί «σύντομα» στη χώρα

Αργεντινή: Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί «σύντομα» στη χώρα Facebook Twitter
0

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι «παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς» τη νομισματική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Αργεντινή και θα στείλει μια αποστολή στο Μπουένος Άιρες «σύντομα», ανέφερε εκπρόσωπος του θεσμού σε μια ανακοίνωση.

«Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς στις πρόσφατες εξελίξεις στην Αργεντινή και είμαστε σε συνομιλίες με τις αρχές», δήλωσε ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ χορήγησε μαζική χρηματοπιστωτική βοήθεια στη χώρα υπό τη μορφή ενός δανείου ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ αποδέσμευσε 5,4 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας στα 38,9 δισ. δολάρια τη βοήθεια που έχει δώσει μέχρι σήμερα στην Αργεντινή προκειμένου να αντιμετωπίσει δύο νομισματικές κρίσεις το 2018.

Η οικονομία της Αργεντινής έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πληθωρισμού στον κόσμο (25,1% μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, 54,4% τους δώδεκα τελευταίους μήνες), η κατανάλωση μειώνεται, καταστήματα κλείνουν και η φτώχεια (32% το 2018) και η ανεργία (10,1% φέτος) αυξάνονται.

Στον απόηχο της βαριάς ήττας του φιλελεύθερου προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι στις προκριματικές εκλογές στις 11 Αυγούστου, το αργεντίνικο νόμισμα, το πέσο, κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Νικολάς Δουχόβνε παραιτήθηκε το Σάββατο έπειτα από μια εβδομάδα αναταραχής στις αγορές κατά τη διάρκεια των οποίων το πέσο έχασε πάνω από το 20% της αξίας του και το αργεντίνικο χρηματιστήριο έχασε πάνω από το 30% της κεφαλαιοποίησής του.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM