Στην Κύπρο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης

Στην Κύπρο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης Facebook Twitter
0

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η άφιξη του πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αναμένεται στις 09.30 το πρωί, όπου θα τον υποδεχθούν ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Κώστας Χαμπιαούρης και ο πρεσβευτής της Ελλάδας, Ηλίας Φωτόπουλος.

Στις 10.15 με την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο θα καταθέσει στεφάνι και δέκα λεπτά μετά θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ενώ στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μητσοτάκης θα κάνουν από κοινού δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 12.00 και μισή ώρα μετά ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις διάρκειας 20 λεπτών με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και το απόγευμα θα δει συλλόγους και δικοινοτικές ΜΚΟ.

Απόψε το βράδυ στις 20.15 ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο Β', θα καταθέσει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και θα επισκεφτεί το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα. Εκεί θα καταθέσει στεφάνι, θα ξεναγηθεί στο μουσείο και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στους αξιωματικούς και στρατιώτες της δύναμης, ενώ η επιστροφή του στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM