Κύπρος: Κρατούνται 12 άνδρες μετά από καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο

Κύπρος: Κρατούνται 12 άνδρες μετά από καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο Facebook Twitter
2

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά από τις εξελίξεις που έλαβε η καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό της από 12 άνδρες οι οποίοι είναι Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, σήμερα τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση και οι 12 ύποπτοι που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης. Οι 12 Ισραηλινοί τουρίστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, μετά από καταγγελία του θύματος, μιας 19χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.


Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρέμειναν οι δικηγόροι, ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι συγγενείς των υπόπτων που έφθασαν από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι 12 ύποπτοι αρνήθηκαν εμπλοκή στην υπόθεση στις αρχικές καταθέσεις τους. Ωστόσο, δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post, αναφέρει τρεις εξ αυτών παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με την 19χρονη, με τους υπόλοιπους να αρνούνται κάθε κατηγορία.

Στην κατάθεσή της η 19χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι μετά από έξοδο σε νυχτερινό κέντρο της πόλης μετέβη με συγκεκριμένο άτομο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο τελευταίος. Μετά τη συνάντηση μαζί του, και ενώ συνευρίσκονταν ερωτικά, εμφανίστηκαν οι άλλοι 11 ύποπτοι, κάποιοι από τους οποίους καταγγέλλονται ότι ασέλγησαν εις βάρος της. Συγκεκριμένα, η 19χρονη κατέθεσε ότι κάποιοι γελούσαν, άλλοι βιντεοσκοπούσαν και κάποιοι τη βίασαν. Στις πρώτες εξηγήσεις που έδωσαν οι Ισραηλινοί φέρονται να αλληλοεπιρρίπτουν τις ευθύνες για τη βία εις βάρος της Αγγλίδας τουρίστριας.

Η 19χρονη υποβλήθηκε χθες σε ιατρικές εξετάσεις από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ενώ το ίδιο αναμενόταν να γίνει και με τους 12 υπόπτους, οι οποίοι κρατήθηκαν χθες το βράδυ σε διάφορα κρατητήρια αστυνομικών σταθμών των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου. Σε παρέμβασή του το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι είναι ενήμερο για τη σύλληψη των 12 υπηκόων του και ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο. Σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ, για τη σύλληψη των 12 Ισραηλινών ενημερώθηκαν χθες οι οικογένειές τους.

Αναφορές σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Η υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον ξένων μέσων ενημέρωσης, ειδικότερα από το Ισραήλ, αλλά και τη Βρετανία, χώρα από την οποία η Αγία Νάπα υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Σε ρεπορτάζ τους το BBC, το Sky News, ο Independent, οι Times, η Μetro και η Daily Mail, αναφέρονται στην υπόθεση αυτή, σημειώνοντας ότι οι έρευνες είναι στο αρχικό στάδιο και είναι νωρίς να λεχθεί πόσοι συμμετείχαν στην πράξη αυτή.

Από την πλευρά τους, οι Times of Israel, η Haaretz και η Jerusalem Post, σημειώνουν ότι δόθηκε άδεια από τις κυπριακές αρχές σε Ισραηλινούς διπλωμάτες να μιλήσουν με τους 12 υπόπτους. Στο περιστατικό αναφέρονται επίσης το Associated Press και η ιστοσελίδα news.com.au της Αυστραλίας.

Με πληροφορίες από politis.com.cy

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Διεθνή / Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Ραδιενεργή μόλυνση με Καίσιο-137 εντοπίστηκε σε βιομηχανική ζώνη της Τζακάρτας, προκαλώντας ανάκληση προϊόντων, έρευνες και ανησυχία για τις εξαγωγές θαλασσινών της Ινδονησίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM