Πανικός και τραυματίες σε πτήση από αναταράξεις - Αεροσκάφος χρειάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στη Χαβάη

Πανικός και τραυματίες σε πτήση από αναταράξεις - Αεροσκάφος χρειάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στη Χαβάη Facebook Twitter
0

Αεροσκάφος Boeing 777-200 της Air Canada που εκτελούσε πτήση από το Βανκούβερ στο Σίδνεϊ αναγκάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στη Χαβάη, αφού έπεσε σε «απρόσμενες αναταράξεις» με αποτέλεσμα 37 επιβαίνοντες να υποστούν τραυματισμούς, χωρίς πάντως να απειληθεί η ζωή κάποιου ή κάποιας εξ αυτών.

Το 777 που εκτελούσε την πτήση AC33 βρέθηκε αντιμέτωπο με ξαφνικές αναταράξεις «περίπου δύο ώρες αφότου πέρασε πάνω από τη Χαβάη» και «εξετράπη στη Χονολουλού», την πρωτεύουσα αυτής της Πολιτείας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, όπου «προσγειώθηκε ομαλά», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του μεγαλύτερου καναδικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο Μπόινγκ επέβαιναν 269 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος. Το συμβάν έγινε σε ύψος 36.000 ποδών (10.973 μέτρων), 966 χλμ. νοτιοδυτικά της Χονολουλού.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 06:45 [τοπική ώρα] για «προληπτικούς» λόγους και «ιατρικό προσωπικό βρισκόταν σε αναμονή για να προσφέρει βοήθεια» στους επιβάτες, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Περίπου 35 επιβάτες φαίνεται πως υπέστησαν μικροτραυματισμούς», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Αξιωματούχοι στη Χονολουλού ωστόσο έκαναν λόγο για συνολικά 37 τραυματίες, εννέα με τραύματα που κρίθηκαν σοβαρά και 21 με ελαφρύτερους τραυματισμούς, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC. Όλοι οι επιβάτες, πλην ενός, πήραν εξιτήριο, ενώ το πρόσωπο που παρέμεινε στο νοσοκομείο αναμενόταν να βγει σύντομα, ανέφερε η εκπρόσωπος της Air Canada.

Το αεροπλάνο «πρέπει να έχασε μονομιάς περίπου 100 πόδια ύψος ή κάτι τέτοιο, διότι όλοι μας εκτιναχθήκαμε στο ταβάνι, παραλίγο να το διαπεράσουμε», αφηγήθηκε επιβάτης σε ειδησεογραφικό ιστότοπο της Χαβάης. «Το κορίτσι που καθόταν μπροστά μου χτύπησε το κεφάλι του στο πλαστικό από πάνω της και το έσπασε, έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου, ήταν πολύ τρομακτικό», πρόσθεσε ο επιβάτης αυτός, ο Μάικλ Μπέιλι, σύμφωνα με τον HawaiiNewsNow.

Τον Μάρτιο, σε παρόμοιο συμβάν, 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση της Turkish Airlines έπεσε σε αναταράξεις καθώς προσέγγιζε στο διεθνές αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM
«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM