Σταϊκούρας: Η μείωση της φορολογίας και η ενίσχυση της απασχόλησης είναι προτεραιότητα

Σταϊκούρας: Η μείωση της φορολογίας και η ενίσχυση της απασχόλησης είναι προτεραιότητα Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
1

Κάνοντας λόγο για «αποδοτικότητα με κοινωνική δικαιοσύνη», ο Χρήστος Σταϊκούρας παρέλαβε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το υπουργείο Οικονομικών

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έθεσε ως προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου τη μείωση των φόρων, αλλά και την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

«Παρότι η οικονομία κάνει χαμηλές πτήσεις, τα αληθινά προβλήματα και οι βόμβες με το αναμμένο φιτίλι είναι υπαρκτές, δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μου», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας προσθέτοντας πως οι αναφορές στην καμμένη γη δεν ωφελούν την χώρα και τους πολίτες. «Θα κρατήσουμε τα όποια θετικά έγιναν και θα οικοδομήσουμε σε αυτά», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας συμπληρώνοντας ότι θα επιδιώξει τις μέγιστες πολιτικές, κοινωνικές και κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. 

 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η νέα ηγεσία σκοπεύει να αξιοποιήσει το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου καλώντας τους εργαζόμενους, πέρα από ιδεολογικές αφετηρίες και κομματικές προτιμήσεις, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Παράλληλα ο νέος υπουργός Οικονομικών έθεσε ως στόχους τη μείωση των ορατών κινδύνων στα δημόσια οικονομικά, τη φορολογική ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και την οικοδόμηση προϋποθέσεων για ανάπτυξη. «Αποδοτικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη» αποτελεί για τον Χρήστο Σταϊκούρα η μόνιμη επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας.

«Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα εργαστούμε με συνοχή, ταχύτητα, σεμνότητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συνείδηση του χρέους μας για ισχυροποίηση της οικονομίας», τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών. 

Τσακαλώτος: Σημαντική η παρακαταθήκη που αφήνει η απελθούσα κυβέρνηση 

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή τύχη στο νέο οικονομικό επιτελείο, τόνισε ότι η απελθούσα κυβέρνηση αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη, με απομείωση του χρέους, «καθαρό διάδρομο» χαμηλών χρηματοδοτικών αναγκών για τα επόμενα 15 χρόνια, «μαξιλάρι» ταμειακών διαθεσίμων και οικονομία με ανάπτυξη. Όλα αυτά είπε, επιτεύχθηκαν σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες με τρία χρόνια μνημόνια.

Κάνοντας μια πολιτική τοποθέτηση, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι είναι πολύ περήφανος «για το κόμμα μας, που άρχισε από το 3% και έφτασε τώρα στο 31,5%», προσθέτοντας με νόημα πως «έχουμε δώσει υπόσχεση στον λαό ότι θα επιστρέψουμε δριμύτεροι, σοφότεροι και με πολύ καλύτερο πρόγραμμα για τα μεσαία και λαϊκά στρώματα».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM