Αναστασιάδης: Η ΕΕ θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Άγκυρα

Αναστασιάδης: Η ΕΕ θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Άγκυρα Facebook Twitter
EPA
0

Την αισιοδοξία του ότι η ΕΕ θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία από ό,τι μέχρι σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Αυτό μπορώ να πω είναι και ο στόχος μας και πιστεύω και μετά τη σύνοδο των επτά μελών του Νότου, προδιαγράφεται μια πιο σθεναρή στάση της ΕΕ», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο για την έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), στην Ελλάδα, την οποία συγκάλεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ενόψει της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κρίθηκε από (πλευράς) ελληνικής Κυβέρνησης ότι έπρεπε να υπάρξει η μελέτη όλων εκείνων των απαραίτητων διαβημάτων που έπρεπε να γίνουν».

«Ενημερώθηκα, υπήρξε μια μεταξύ μας συνεννόηση ως προς τα βήματα που πρέπει να γίνουν και γίνονται», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως δεν θεωρεί ότι «θα έπρεπε προκληθεί οποιοσδήποτε πανικός».

Σε ερώτηση κατά πόσον η Κύπρος θα ασκήσει βέτο αν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν είναι ικανοποιητικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να επιτραπεί «να υπάρξει ο κατάλληλος χειρισμός ανάλογα με τις εξελίξεις».

«Δεν είναι με δηλώσεις ανάλογες με την τουρκική ρητορική που επιτυγχάνεις εκείνο που επιδιώκεις», υπογράμμισε.

Σε παρατήρηση ότι το κατοχικό καθεστώς βρίσκεται σε πλήρη συγχορδία με την Τουρκία σε ό,τι αφορά το πώς αντιμετωπίζουν αυτές τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε, «πότε δεν ήταν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Διεθνή / Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί σχέδιο «αυτοαπέλασης» για να μειώσει τα κόστη και να επιταχύνει τις απελάσεις – Συζητήσεις με Ρουάντα για υποδοχή μεταναστών
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM