Ψηφίστηκε η τροπολογία για το αφορολόγητο - Κλείνει η Βουλή

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το αφορολόγητο - Κλείνει η Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ψηφίστηκε, σήμερα, η τροπολογία για το αφορολόγητο που είχε καταθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.


Η τροπολογία καταργεί τη μείωση του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου του 2020, αναιρώντας ωστόσο και μία σειρά από μέτρα που στόχευαν στην οικονομική ελάφρυνση της μεσαίας τάξης. Ανάμεσα στα μέτρα που καταργούνται είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%.

Η τροπολογία για το αφορολόγητο πέρασε με τις ψήφους μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφού ΚΚΕ και Ποτάμι ψήφισαν «παρών». Όλα τα υπόλοιπα κόμματα είχαν αποχωρήσει από την αρχή της διαδικασίας. Ψηφίστηκαν επίσης τα νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

Με την ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο και την ένταξη των σχολικών καθαριστριών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που επίσης ψηφίστηκε, η Βουλή κλείνει επί της ουσίας αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προαναγγείλει πως την Δευτέρα (10/6) θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Τυπικά, το κλείσιμο της Βουλής θα ολοκληρωθεί με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM