Φοιτητής δεν ήθελε να τον επισκεφθούν οι γονείς του και προκάλεσε τρομοκρατικό χάος

Φοιτητής δεν ήθελε να τον επισκεφθούν οι γονείς του και προκάλεσε τρομοκρατικό χάος Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ένας Γάλλος φοιτητής, που τον Ιανουάριο απείλησε ότι θα εκραγεί βόμβα σε αεροσκάφος της EasyJet επειδή δεν ήθελε να τον επισκεφθούν οι γονείς του.

Ο 23χρονος, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας μαύρο τζιν και αθλητικά παπούτσια, παραδέχτηκε την πράξη του δηλώνοντας ότι ήθελε να εμποδίσει, πάση θυσία, το ταξίδι των γονιών του στην πόλη Ρεν. Έτσι, προτίμησε να προκαλέσει χάος στις 18 Ιανουαρίου στα αεροδρόμια Ντινάρ της Ρεν και Σεντ Εξιπερί της Λιόν. «Ακούστε με προσεκτικά, το αεροπλάνο της EasyJet από τη Λιόν για τη Ρεν δεν θα απογειωθεί, διαφορετικά θα ανατιναχθεί», είπε στο απειλητικό τηλεφώνημά του. Το αεροπλάνο, που μετέφερε 150 επιβάτες, αναγκάστηκε να κάνει στροφή και να επιστρέψει στη Λιόν. Άλλες δώδεκα πτήσεις καθυστέρησαν, λόγω των ερευνών για τον εντοπισμό της ανύπαρκτης βόμβας, ενώ ένα αεροπλάνο της Lufthansa που επρόκειτο να προσγειωθεί στη Λιόν, τελικά οδηγήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο φαρσέρ εντοπίστηκε πολύ γρήγορα επειδή είχε χρησιμοποιήσει το κινητό τηλέφωνό του για να τηλεφωνήσει στις αρχές. Συνελήφθη μόλις έφτασαν οι γονείς του στη Ρεν που, για κακή του τύχη, επιβιβάστηκαν τελικά σε άλλη πτήση. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν πίστευε ότι θα γινόταν «τόση φασαρία». Όσο για την επίσκεψη των γονιών του; «Δεν μπορούσα ούτε να το διανοηθώ. Όταν δεν είχα μαθήματα, περνούσα τη μέρα μου καπνίζοντας κάνναβη», εξήγησε, πολύ σοβαρά, ο 23χρονος που είναι κάτοχος πτυχίου νομικής. Οι γονείς του γνώριζαν ότι ήταν εθισμένος, κάπνιζε μέχρι και 10 τσιγάρα ημερησίως, και η κάνναβη ήταν για αυτούς ο «υπ' αριθμόν 1 εχθρός». Ήθελε έτσι να αποφύγει την αντιπαράθεση αλλά ταυτόχρονα να κρύψει και την κατάσταση στο σπίτι του. 

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 9 μηνών με διετή αναστολή και την υποχρέωση να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης. «Αν για τον κατηγορούμενο ήταν απλώς μια φάρσα, για όλους τους άλλους δεν ήταν καθόλου φάρσα. Αυτά είναι πράγματα που δεν λέγονται σε μια κοινωνία όπου η τρομοκρατία είναι υπαρκτή», σχολίασε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Ο φοιτητής θα πρέπει επίσης να αποζημιώσει τα δύο αεροδρόμια με το ποσό των 3.250 ευρώ συνολικά. Στο δικαστήριο ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του και να γίνει δικηγόρος. Πρόσφατα άρχισε και πάλι να μιλά με τους γονείς του, οι οποίοι όμως δεν παρέστησαν στο δικαστήριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM