Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα - «Χτυπήθηκε από κεραυνό» λένε οι επιβάτες

Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα - «Χτυπήθηκε από κεραυνό» λένε οι επιβάτες Facebook Twitter
0

Σε κεραυνό αποδίδεται σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που έπιασε φωτιά στοιχίζοντας τη ζωή σε 41 ανθρώπους το βράδυ της Κυριακής στη Ρωσία.

Ερωτήματα τίθενται σήμερα στη Ρωσία σχετικά με την αναγκαστική προσγείωση, αεροπλάνου της εταιρείας Aeroflot, που στοίχισε τη ζωή 41 ανθρώπων, καθώς το αεροσκάφος έπιασε φωτιά στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Μολονότι οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας δεν είναι ακόμη γνωστές, επιβάτες ανέφεραν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πως το Soukhoi Superjet 100 επλήγη από κεραυνό λίγο μετά την απογείωσή του.

«Ναι, αυτό συνέβη. Τουλάχιστον είδα μια λευκή λάμψη», είπε ένας από τους επιζήσαντες επιβάτες, ο Ντμίτρι Χλεμπούσκιν, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Απογειωνόμασταν και το αεροσκάφος επλήγη από τον κεραυνό (...) Η προσγείωση ήταν δύσκολη, σχεδόν λιποθυμήσαμε από τον φόβο. Το αεροπλάνο αναπήδησε πάνω στην πίστα σαν ακρίδα και έπιασε φωτιά στο έδαφος», είπε ένας άλλος επιβάτης, ο Πιοτρ Εγκόροφ στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

Σύμφωνα με πηγές στους κόλπους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, τις οποίες επικαλούνται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και δόθηκαν στους ερευνητές.

Συνολικά 78 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο όταν αυτό υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας μερικά λεπτά αφότου είχε απογειωθεί με προορισμό το Μουρμάνσκ (βόρεια Ρωσία).

Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, τον οργανισμό που διεξάγει τις μεγάλες έρευνες στη Ρωσία, 41 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Άλλοι νοσηλεύονται.

«Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύθηκαν χθες. Τρεις βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν τις αισθήσεις τους και αναπνέουν χωρίς βοήθεια», δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο διευθυντής του νοσοκομείου Αμιράν Ρεβισβίλι προσθέτοντας πως ένας άλλος τραυματίας ηλικίας 51 ετών βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ένας αμερικανός πολίτης βρίσκεται μεταξύ των νεκρών.

Η εναέρια κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά από το πρωί της Δευτέρας στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, ένα από τα κύρια αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας, μετέδωσε η τηλεόραση.

Έχει αρχίσει έρευνα για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας ενώ ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, τον Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM