Επιστήμονες βρήκαν κοκαΐνη μέσα σε γαρίδες που ζουν σε ποτάμια

Επιστήμονες βρήκαν κοκαΐνη μέσα σε γαρίδες που ζουν σε ποτάμια Facebook Twitter
0

Oι επιστήμονες εντόπισαν κοκαΐνη μέσα σε γαρίδες οι οποίες ζουν στο αλμυρό νερό, όταν εξέτασαν διάφορους ποταμούς της Βρετανίας σχετικά με την παρουσία χημικών ουσιών στα νερά τους.  

Οι ερευνητές εξέτασαν 15 τοποθεσίες από τα ποτάμια της ευρύτερης περιοχής του Σάφολκ. Από όλες τις τοποθεσίες μέσα στις γαρίδες που εξετάστηκαν βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης.

Άλλο ναρκωτικό που βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ήταν η κεταμίνη. 

Σύμφωνα με τον Νίκ Μπιούρι, από το πανεπιστήμιο του Σάφολκ το οποίο συμμετείχε στη μελέτη, «το αν η παρουσία κοκαΐνης μέσα στα ζώα που ζουν στο νερό είναι ένα θέμα του Σάφολκ ή ένα ευρύτερο φαινόμενο που αφορά όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες χρειάζεται περισσότερη έρευνα». 

«Τα ζητήματα περιβαλλοντικής υγείας έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας των προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την μικροπλαστική ρύπανση. Όμως οι επιπτώσεις "αόρατης" χημικής ρύπανσης, όπως τα ναρκωτικά, στην υγεία των άγριων ζωών είναι κάτι που απαιτεί περισσότερη προσοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο».  

 Οι τοποθεσίες από τις οποίες συλλέχθηκαν και εξετάστηκαν οι γαρίδες βρίσκονται σε 5 ποτάμια της περιοχής του Σάφολκ.

Εκτός από ναρκωτικά, μέσα στις γαρίδες εντοπίστηκαν ίχνη από απαγορευμένα φυτοφάρμακα και φαρμακευτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, οι επιπτώσεις από τις ουσίες στην υγεία των ζώων «πιθανότατα είναι μικρές»

Ο Λέον Μπάρον από το Kings College του Λονδίνου λέει πως ο εντοπισμός των ναρκωτικών ήταν «κάτι που δεν είχαμε προβλέψει. Ίσως περιμέναμε να βρούμε κάτι τέτοιο σε αστικές περιοχές όπως το Λονδίνο, αλλά όχι σε μικρότερος αγροτικές περιοχές», λέει όσον αφορά την κοκαΐνη και προσθέτει πως «η παρουσία των φυτοφαρμάκων που έχουν απαγορευτεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης κάτι σημαντικό, καθώς η προέλευση τους παραμένει ασαφής». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM