LIVE!

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα προκλητικά πανό στο ΣΕΦ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα προκλητικά πανό στο ΣΕΦ Facebook Twitter
0

Την κινητοποίηση των αρχών έχει προκαλέσει η ανάρτηση προκλητικών πανό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με αναφορές στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία, κατά τη χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει ζητήσει το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των ατόμων που σήκωσαν τα πανό ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του αθλητικού ιστότοπου sdna.gr, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, έχει ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και αναμένεται να ασκηθούν διώξεις.

Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος καταδίκασε τα πανό που αναφέρονταν στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, του οπαδού του Παναθηναϊκού που έχασε τη ζωή του στο «ραντεβού θανάτου» με οπαδούς του Ολυμπιακού στη λεωφόρου Λαυρίου, στις 29 Μαρτίου του 2007.

Τα δύο επίμαχα πανό στο ΣΕΦ προκάλεσαν καταιγισμό επικρίσεων και, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κινήθηκε νομικά για το θέμα προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Η δίκη

 

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση ανθρωποκτονία ήταν 9 οπαδοί.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν τρεις εξ αυτών και αθωώθηκαν οι υπόλοιποι έξι, αλλά σε δεύτερο βαθμό ένοχο βρέθηκε ένα ακόμη άτομο. Μόνο ένας εξ αυτών καταδικάστηκε για φυσική αυτουργία, ενώ οι υπόλοιποι για απλή συνέργεια με «ψυχική συνδρομή».

Πρωτόδικα, στον Χρήστο Σακάτη επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για φυσική αυτουργία αλλά το εφετείο του αναγνώρισε ελαφρυντικά και τα ισόβια μετατράπηκαν σε κάθειρξη 16 ετών. Ο Βασίλης Ψικάκος και ο Νίκος Βαγιόπουλος καταδικάστηκαν σε 10ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. 

Για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία καταδικάστηκε και ο Βασίλης Ρουμπέτης, με ποινή 12ετούς κάθειρξης. Σήμερα όλοι οι ένοχοι βρίσκονται εκτός φυλακής, είτε έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής τους, είτε λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς άσκησε δριμεία κριτική στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και στους οργανωμένους οπαδούς του: «Δεν είναι υπεύθυνοι μόνο αυτοί που σήκωσαν τα πανό σήμερα. Υπεύθυνοι είναι όλοι οι δημοσιογράφοι που αποθεώνουν τις "επιτυχίες" του ερασιτέχνη ΟΣΦΠ, όλοι οι χορηγοί του ερασιτέχνη ΟΣΦΠ, όλοι οι αθλητικοί παράγοντες που απονέμουν κύπελλα και συγχαίρουν τον ερασιτέχνη ΟΣΦΠ αλλά και όλοι οι πολιτικοί που συγχαίρουν και φιλοξενούν (στο προεδρικό Μέγαρο πχ) τον ερασιτέχνη ΟΣΦΠ για τις "επιτυχίες" του. Τέλος υπεύθυνοι είναι και όλοι όσοι δεν ήταν σήμερα στις θύρες οργανωμένων στο ΣΕΦ».

Αθλητισμός
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Αθλητισμός / Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της EuroLeague για την περυσινή πορεία του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο YouTube
LIFO NEWSROOM
Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Αθλητισμός / Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Η ήττα σηματοδοτεί τη δεύτερη διαδοχική απώλεια του Κυπέλλου για τη Σίτι, ενώ για την Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια ιστορική επιτυχία που τη φέρνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια
LIFO NEWSROOM