Μαλαισία: Φυλάκιση δέκα ετών επειδή προσέβαλλε το Ισλάμ στο Facebook

Μαλαισία: Φυλάκιση δέκα ετών επειδή προσέβαλλε το Ισλάμ στο Facebook Facebook Twitter
0

Ένας άντρας στη Μαλαiσία καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα ετών επειδή «προσέβαλλε το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ» στη σελίδα του στο Facebook.

Ο 22χρονος χρήστης δήλωσε ένοχος σε  συνολικά δέκα κατηγορίες σε δικαστήριο της πρωτεύουσας της χώρας, Κουάλα Λουμπούρ. 

Την ίδια στιγμή, άλλοι τρεις χρήστες λογαριασμών στα social media κατηγορούνται πως προσέβαλλαν τη μουσουλμανική θρησκεία και τον Μωάμεθ. Ο ένας, άντρας ηλικίας 52 ετών, αποδέχθηκε την κατηγορία και η ποινή του θα γίνει γνωστή σε δύο μέρες.

Οι άλλοι δύο άντρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, θα παραμείνουν προφυλακισμένοι έως τις 5 Απριλίου, όταν θα γίνει η δίκη τους, καθώς δεν τους δόθηκε η δυνατότητα για εγγύηση.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των 4 ανδρών είναι για πράξεις που «προκάλεσαν ζημιά στην αρμονία της κοινότητας, δημοσιεύοντας μία δήλωση που την ερεθίζει» και για «ανάρμοστη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών» ανακοίνωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Tan Sri Mohamad Fuzi Harun.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο αξιωματούχος, η αστυνομία δέχθηκε συνολικά 929 αναφορές από όλη τη χώρα για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.


 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Διεθνή / Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της
NEWSROOM
Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM
IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM