Παγκόσμια πρωταθλήτρια η «βασίλισσα» ΑΕΚ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η «βασίλισσα» ΑΕΚ Facebook Twitter
0

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο στο μπάσκετ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η Ένωση νίκησε στον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο, στην «Αρένα Καριόκα», την «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης Φλαμένγκο με 86-70 και έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που κατέχει πια το συγκεκριμένο τρόπαιο, μετά τους Παναθηναϊκό (1996) και Ολυμπιακό (2013).

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 42-33, 63-55, 86-70.

Κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Τζόρνταν Θίοντορ με 22 πόντους και 5 ασίστ, ενώ σε ανάλογο επίπεδο απόδοσης βρέθηκαν επίσης οι Ματσιούλις (17π. ) και Τζέιμς (12π., 7ρ.). Από την πλευρά της «Μενγκάο» ο Άντερσον Βαρεζάο (21π, 11ρ.) ήταν άλλη κλάση αλλά βρέθηκε να προσπαθεί μόνος του.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η «βασίλισσα» ΑΕΚ Facebook Twitter

Η Φλαμένγκο ξεκίνησε με ενθουσιασμό και προηγήθηκε 7-2 με τρίποντα των Μπάλμπο και Μαρκίνιος, πρόσκαιρα όμως γιατί η ΑΕΚ πήρε γρήγορα τον έλεγχο και προσπέρασε με καλάθια των Ματσιούλις και Θίοντορ (10-9).

Ο Βαρεζάο ξανάδωσε προβάδισμα στη «Φλα» (10-15), αλλά Θίοντορ και Χάτσερ έφεραν την ελληνική ομάδα στο 20-19 στο 10΄. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση από την περιφέρεια οι Σάκοτα και Τζέιμς για το 28-19, για να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 42-33, με πόντους του Ματσιούλις και buzzer-beater τρίποντο του Θίοντορ.

Με τρίποντο του Λιθουανού άσου της ΑΕΚ η διαφορά πήγε στο +12 (45-33) και λίγο αργότερα έφτασε στη μέγιστη τιμή της ως εκείνη τη στιγμή, με την προσπάθεια του Σαντ-Ρος (47-33). Ένα επιμέρους σκορ 9-2 της «Φλα» έφερε το 47-42, αλλά οι Ματσιούλις και Τζέιμς δεν άφησαν τους Βραζιλιάνους με την ελπίδα (56-47), για να ολοκληρώνεται η τρίτη περίοδος με καλάθια των Θίοντορ και Ροσέτο (63-55).

Οι Βραζιλιάνοι παρέμεναν στο παιχνίδι, αλλά στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου πέντε σερί πόντοι του Λαρεντζάκη έφεραν το 68-55 και ο Σαντ Ρος δημιούργησε το +15 (70-65). Στη συνέχεια, το τρίποντο του Θίοντορ έφερε τη διαφορά σε μη αναστρέψιμο επίπεδο (77-59), ενώ το προβάδισμα της ΑΕΚ έφτασε στη μέγιστη τιμή του (84-59) με καλάθι του Λαρεντζάκη.

ΑΕΚ (Λούκα Μπάνκι): Γιαννόπουλος, Τζέιμς 12 (7 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 10 (1), Ματσιούλις 17 (3), Μωραΐτης, Γκρίφιν, Χάντερ 4, Σάκοτα 11 (2), Σαντ-Ρος 8, Θίοντορ 22 (5ασ., 3 κλεψίματα), Τσαλμπούρης, Ξανθόπουλος 2

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (Γκουστάβο Κόντι): Κρεσέντι 2, Ντος Σάντος 5 (1), Μινέιρο 2, Νέσμπιτ 10, Ροσέτο 3 (1), Μπάλμπι 9 (8 ασίστ), Ολιβίνια 4, Ράμος 2, Μαρκίνιος 11, Βαρεζάο 21 (11ρ.)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ ΞΕΣΠΑ

Αθλητισμός / Πέτρος Γκαϊδατζής: Ξεσπά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Πήρα χάλκινο και είμαι σίγουρος ότι δεν με έχεις ξανακούσει»

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν οι αθλητές και να τους γνωρίσει ο κόσμος είναι να ανεβάζουν οι ίδιοι περιεχόμενο στα social
LIFO NEWSROOM